Novosti

Kronika

Пeтициja зa нaгибни влaк

Нoвoгoдишњa oдлукa Хрвaтских жeљeзницa рaзoчaрaлa стaнoвникe Ликe: Пoтписуje сe пeтициja дa сe брзи влaк измeђу Зaгрeбa и Сплитa пoнoвo зaустaвљa у oпћини Врхoвинe

Odluka Hrvatskih željeznica da se od početka ove godine nagibni vlak koji putuje iz Zagreba prema Splitu više ne zaustavlja na željezničkoj stanici Vrhovine, neprijatno je iznenadila stanovnike koji su koristili ovaj vid prijevoza. Zbog toga je u Vrhovinama ovih dana pokrenuta peticija kako bi nagibni vlak ponovo stajao u tome mjestu.

Stanovnicima općine i okolice je ovom odlukom -a nastala višestruka šteta. Stajanje vlaka u skladu je sa turističkom razvojnom strategijom Ličko-senjske županije, Vrhovine su jedina i najbliža stanica vlaka u blizini Nacionalnog parka Plitvička jezera, a Općina Vrhovine ove godine počinje sa aktivnostima rekreativno-sportskog centra, pa bi joj željeznički putnički prijevoz znatno pomogao u turističkoj dostupnosti.

Organizatori peticije pozivaju sve koji im žele i mogu pomoći svojim potpisom da potpišu peticiju u kafe baru eXtreme u Vrhovinama ili u baru ‘Mistral’ u Otočcu.

S druge strane, autobusni prijevoz je pojačan. Stanovnici Vrhovina dobili su ovih dana puno povoljniji vid prijevoza prema Beogradu i Novom Sadu, ali i ostalim mjestima iz Vojvodine. Prijevoznici su postojeću autobusnu liniju, koja saobraća već četiri godine iz Dalmacije prema ovim odredištima, odlučili proširiti i na Vrhovine, pa će sa nekoliko kombija sakupljati putnike odavde i dovoziti ih do Korenice gdje autobus saobraća po redovnoj liniji, a tako će biti i u povratku. Time će se lakše povezati razdvojene obitelji čiji članovi žive u Srbiji.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više