Novosti

Kultura

Пeдeсeт и трeћи пoдoдбoр

У прoстoру "Српскe кућe" у Бoрoву нaсeљу oдржaнa je oснивaчкa скупштинa пoдoдбoрa СKД Прoсвjeтa Бoрoвo нaсeљe, 53. пoдoдбoрa у сaстaву Друштвa и укупнo 19. у Kooрдинaциjи "Прoсвjeтe" зa Вукoвaрскo-срeмску жупaниjу

Large informator pedeset   %c4%87irilica

Članovi novog pododbora

U prostoru "Srpske kuće" u Borovu naselju, 29. oktobra održana je osnivačka skupština pododbora SKD Prosvjeta Borovo naselje. Prema rečima Generalnog sekretara Prosvjete, Slobodana Živkovića, ovo je 53. pododbor u sastavu Društva i ukupno 19. u Koordinaciji "Prosvjete" za Vukovarsko - sremsku županiju.

Na skupštini je izabrano rukovodstvo pododbora, pa će tako funkciju predsednice da obavlja prof. Jelica Lipovac Dudaš. Na Skupštini su govorili predsednik Koordinacije Prosvjetinih pododbora, Svetislav Mikerević i potpredsednica Društva Radmila Latas, iskazavši podršku novom pododboru u budućem radu. Predsednik ZVO-a Dejan Drakulić istakao je važnost pododbora za decu i omladinu u Borovu naselju, ali i za okolno područje. Zamenik gradonačelnika Vukovara Srđan Kolar zahvalio se svima na saradnji i podršci u osnivanju pododbora.

- Posao nije bio lak, ali je zbog zajedništva i upornosti svih aktera, pozitivno realizovan - rekao je Kolar najavivši da osnivanje pododbora treba još da potvrdi Glavni odbor Prosvjete. Ukazao je na činjenicu da su nakon izgradnje Srpske kuće u Borovu naselju stvoreni tehnički uslovi za održavanje različitih aktivnosti. Vukovar je jedini grad u kojem će da deluju dva pododbora, jer je Borovo naselje teritorijalno u sastavu grada Vukovara.

- Zbog velikog interesa mladih, iskazala se potreba za osnivanjem još jednog pododbora, koji će da pokrije područje Borova naselja i Lipovače. Vukovarski pododbor ima nešto drugačiji koncept programa, dok je ovaj u Borovu naselju usmeren prvenstveno na folklor i dramsku scenu - rekao je Kolar govoreći o aktivnostima na koje će rad pododbora u početku da bude usmeren.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kultura

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više