Novosti

Kronika

Oлaкшaњe зa стaнoвникe oпћинe Вojнић

Вojнић je дoбиo нoвoурeђeну згрaду у кojoj ћe дjeлoвaти тим Хитнe пoмoћи чимe je je стaнoвницимa oвoг диjeлa Koрдунa oсигурaнa квaлитeтниja, дoступниja и бржa здрaвствeнa зaштитa хитнe пoмoћи

Large vojni%c4%86  4 %c4%86irilica

Hitna u Vojniću (foto hzhm.hr)

U Vojniću je prigodnom svečanošću otvorena novouređena Ispostava Zavoda za hitnu medicinu Karlovačke županije. Vrijednost ove investicije je 3,85 miliona kuna, a Karlovačka županija je osigurala 2,85 miliona kuna. Područje djelovanja Ispostave je od državne ceste DC-1, od Tušilovića pa sve do granice s Bosnom i Hercegovinom. Ispostava će imati jednu ekipu, tim T-2, koji se sastoji od dva medicinska tehničara, prvostupnika i srednjeg medicinskog tehničara. Novouređena zgrada je površine 267 kvadratnih metara. "Time je stanovnicima ovog dijela Korduna osigurana kvalitetnija, dostupnija i brža zdravstvena zaštita hitne pomoći" rekla je karlovačka dožupanica Vesna Hajsan Dolinar.

Načelnik općine Vojnić Nebojša Andrić istaknuo je da je vrijednost Ispostave u tome da ima i dva stana izgrađena na katu s intencijom da jednog dana tamo dođe liječnik pa da bude kompletiran tim T-1 što bi dalo dodatnu kvalitetu zbrinjavanja hitnih pacijenata. Ispostavu je svečano otvorio ministar zdravstva Vili Beroš koji pohvalio Zavod za hitnu medicinu Karlovačke županije kao prvu akreditiranu javno zdravstvenu ustanovu s međunarodnim certifikatom. "To je od iznimne važnosti, to utječe na sigurnost vašeg življenja i na opstojnost naših života na ovim područjima" - rekao je Beroš.

Otvorenju su prisustvovali ministar branitelja Tomo Medved te ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu i saborska zastupnica Maja Grba Bujević. Ona je ustvrdila da je ovime zdravstvena usluga bliža pacijentima te da su timovi izvanredno osposobljeni i opremljeni. Medved je rekao da je ravnomjeran razvoj svih dijelova Hrvatske među temeljnim ciljevima ove Vlade.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više