Novosti

Kronika

Obnova sinagoge

Kulturni centar prim. dr. Krešimir Švarc koji je smješten u nekadašnjoj jevrejskoj sinagogi u Koprivnici, ulazi u novu fazu obnove. Financiranje projekta obezbijedio je Grad Koprivnica u saradnji s Ministarstvom kulture i medija

Large informator   vitanovi%c4%87   obnova sinagoge

Kulturni centar prim. dr. Krešimir Švarc koji je smješten u nekadašnjoj jevrejskoj sinagogi u Koprivnici, ulazi u novu fazu obnove. Rezultat je to prošlotjednog ugovora između Grada Koprivnice i izvođača radova. Financiranje projekta obezbijedio je Grad Koprivnica u saradnji s Ministarstvom kulture i medija s kojim je postignut ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava. Sveukupni iznos ugovorenih sredstava je 2,5 miliona kuna koje će da budu iskorištena za izradu projektne dokumentacije i zaštitu sinagoge. Gradonačelnik Mišel Jakšić (SDP) projekt obnove ovog značajnog objekta od kulturne i društvene važnosti podupire od samog početka.

- Ovo je izuzetno važan događaj za kulturnu ponudu i baštinu našega grada. Lagana obnova koja traje već petnaestak godina sada dobiva svoj puni tempo. Uvjereni smo da će nakon ovoga sinagoga dobiti potpuno novi sjaj - rekao je Jakšić te još dodao kako obnova dokazuje otvorenosti koprivničkog duha koji prihvaća različitosti, doprinosi tolerantnom i humanom životu.

U proces obnove uključila se i struka, odnosno Nadležni konzervatorski odjel u Bjelovaru koga vodi pročelnik Milan Pezelj, koji je rekao da će građevina biti obnovljena cjelovitom konstrukcijskom sanacijom. Nada se da su ova sredstva iz Fonda solidarnosti samo početak njenog stavljanja u punu funkciju.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više