Novosti

Kronika

Nogometaši za karatista

Sportsko rekreativno društvo Srba u Hrvatskoj organizira Malonogometni donatorski turnir u Zagrebu, 21. decembra, u 11 sati, u sportskoj dvorani Boćarski dom. Novac prikupljen od kotizacije bit će doniran dječaku Andreju, karatistu i prvašiću iz sela Oćestova pokraj Knina

Efghnht20sfd6ykjaiuah7im3mj

Sportsko rekreativno društvo Srba u Hrvatskoj organizira drugi Malonogometni donatorski turnir u Zagrebu. Turnir će se održati 21. decembra s početkom u 11 sati u sportskoj dvorani Boćarski dom, na adresi Prisavlje 2. Novac prikupljen od kotizacije bit će doniran dječaku Andreju, karatistu i prvašiću iz sela Oćestova pokraj Knina, a iznos kotizacije je 250 kuna. Tatjana Dragičević, organizatorica Sportskog društva, ističe dobročinstvo kao jedan od glavnih motiva za rad ove organizacije. Ove godine podržali su mladog sportaša.

- Prilikom terenskog rada u Oćestovu razgovarala sam s dožupanicom Anjom Šimpragom o cjelokupnoj situaciji na tom području. Ona je spomenula da tamo živi Andrej i da je on jedino dijete u selu koje pritom ide u prvi osnovne. Htjeli smo na to skrenuti pažnju, a kada smo kontaktirali njegovu majku saznali smo da je Andrej i karatist. Uprkos svojevrsnoj izoliranosti i usamljenosti, Andrej postiže sjajne rezultate i to treba podržati – objasnila je Dragičević.

Novac prikupljen od prvog malonogometnog turnira koji je održan prije godinu dana, otišao je kao prilog humanitarnoj akciji ‘’Čitav krov – siguran dom”. U oktobru 2018. godine Srpsko narodno vijeće pokrenulo je ovu akciju radi izgradnje krova i drugih radova na kući porodice Bogunović iz Karina Gornjeg, koju čine samohrani otac i četvero maloljetne djece. Jedan od ciljeva turnira, govori organizatorica, je da se prikaže regionalna raznolikost Srba u Hrvatskoj, pa se zato se teži okupljanju lokalnih ekipa.

Na drugom turniru će sudjelovati ukupno osam momčadi koje će biti podijeljene u dvije grupe, a igrat će se u sastavu 5+1. Utakmica traje dva puta deset minuta. Za sada su svoje gostovanje potvrdile ekipe iz Zagreba, Vukovara, Gomirja, Korduna, Pakraca, a na turniru će zaigrati ekipa Hrvata iz Vojvodine kao i tim Roma iz Zagreba.

Nakon odigranih utakmica u grupi, igra se polufinale i finale te se dodjeljuju pehari za 1., 2 i 3. mjesto. Na prošlogodišnjem turniru prvo mjesto je osvojio MNK ‘Bata‘ iz Borova i Vukovara, drugo mjesto ‘Reakcija’, također iz Vukovara, a bronca je pripala VSNM-u Grada Pakraca. Turnir završava oko 18 sati. Nakon toga su predviđeni večera i zabavni program uz Šidske trubače u SPD Privrednik. Troškove hrane i piće pokriva organizator, a prijevoz je potrebno samostalno organizirati.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više