Novosti

Kronika

Mrtvačnica u Tušiloviću

Pored postojećeg mjesnog groblja, formirano je katoličko na kojem se gradi mrtvačnica

Large mrtva%c4%8dnica prava

Za sve mještane – mrtvačnica u Tušiloviću (foto Kaportal)

Na groblju u karlovačkom prigradskom naselju Tušilović gradi se mrtvačnica. Vrijednost radova iznosi 2,1 milijuna kuna. Do rata devedesetih, Tušilović je bio nastanjen srpskim stanovništvom u gotovo stopostotnom omjeru, da bi nakon Oluje tu bili naseljeni Hrvati iz sjeverozapadne BiH koji su sada u većini u skoro dvotrećinskom odnosu.

Pored ranije postojećeg mjesnog groblja, formirano je novo, katoličko gdje se sada gradi mrtvačnica. Radove su nedavno obišli članovi Mjesnog odbora Tušilović gdje HDZ ima 6 od 7 vijećnika i zamjenik karlovačkog gradonačelnika Ivan Mrzljak. „Radi se o zgradi javne namjene. U gradskom proračunu je ove godine osigurano 800 tisuća kuna, a prema prijedlogu proračuna za 2021. godinu za tu namjenu bit će osigurano još 900 tisuća kuna. U centralnom dijelu objekta bit će ispraćajna dvorana, bočno će biti prostorije za smještaj rodbine i svećenika, zatim servisne prostorije i sanitarije. U sve prostorije se ulazi s natkrivenog trijema, a bit će uređeni okoliš objekta, staza te parkiralište sa 11 parkirališnih mjesta“ - rekla je lokalnim medijima gradska pročelnica Ana Hranilović Trubić. Mrtvačnica će naravno, biti namijenjena svim preminulim stanovnicima ovoga sela. Predsjednik Mjesnog odbora Tušilović Darko Marković zahvalio je Gradu na realizaciji ovog projekta. „Grad Karlovac brine o dostojanstvenom životu, pa tako i o smrti naših sumještana. Nadam se da će Grad i u budućnosti nastaviti ovako značajno ulagati kao što je to do sada bio slučaj. Nadam se isto tako da će ubuduće nešto više pažnje biti usmjereno prema asfaltiranju i održavanju, što postojećih asfaltnih puteva, što asfaltiranju novih jer u tome zaostajemo.“

- Ovaj objekt je neophodan u Tušiloviću, a mi smo uspjeli kroz ovogodišnji i proračun za iduću godinu osigurati sredstva da se mrtvačnica završi. Neće biti prekida radova, nego ćemo nakon usvajanja proračuna 17. prosinca moći kontinuirano nastaviti sa radovima. Kontinuirano ulažemo u infrastrukturu pješačkih staza i uređenje groblja te u uređenje objekata koji su našim građanima potrebni u tim najtežim trenucima – rekao je dogradonačelnik Mrzljak. Pored 6 članova iz HDZ-a, u Mjesnom odboru je bio i jedan nestranački vijećnik na listi SDSS-a, no on je zbog privatnih obaveza napustio Vijeće Mjesnog odbora pa nam nije mogao više reći o samoj izgradnji mrtvačnice.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više