Novosti

Kronika

Križevački VSNM nakon karantene

Vijećnici su pokrenuli nove aktivnosti i počeli opremanje službenih prostorija. Na red su došle police za knjige, nabavljene zahvaljujući financijskoj pomoći SNV-a

4o6isbajknuvtivc5w5dhbpn0hy

Članovi Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Križevaca su se osvrnuli još i na dosadašnji rad Vijeća u okolnostima izazvanih aktualnom pandemijom korona virusa te se složili kako je ona na zadovoljavajućoj razini. Dogovorili su na koji način djelovanje Vijeća prilagoditi novonastaloj situaciji.

- Od dosadašnjih aktivnosti, Vijeće se može pohvaliti nizom humanitarnih akcija, izdvojila bih tu posebno Rankine pakete koji su se podijelili siromašnim i bolesnim pripadnicima srpskog naroda. Također, Vijeće je usred korone izdvojilo vlastita sredstva za pripadnike srpske nacionalnosti na području Grada Križevaca i okolice. Tom prilikom su kupljeni paketi s hranom i higijenskim potrepštinama za sve socijalno ugrožene. Imamo također veliki broj donacija knjiga i opremanje srpske knjižnice te smo ostvarili uređenje službene kancelarije - rekla je Goranka Manojlović, predsjednica VSNM-a Grada Križevaca.

Vijećnici su nakon kraće stanke zbog situacije s korona virusom, pokrenuli nove aktivnosti. Počeli su novi krug opremanja službene prostorije Vijeća. Ovaj puta na red su došle police za knjige, nabavljene zahvaljujući financijskoj pomoći SNV-a. Spomenuti kancelarijski namještaj iskorišten će biti za skladištenje knjiga tek formirane biblioteke i drugih materijala.

- Nabavljen je namještaj potreban za rad Vijeća koji smo u još jednoj radnoj akciji uspjeli sastaviti i staviti u funkciju. Još jednom zahvala svima na pomoći - rekla je Goranka Manojlović, predsjednica VSNM-a Grada Križevaca.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više