Novosti

Kultura

Kralj Čačka u zagrebačkoj Močvari

Dani srpske kulture u petak 25. oktobra nude nastup kantautora Kralja Čačka. Ulaz na koncert koji počinje u 20 sati je besplatan

6stz1s7n0kka2szwqakkwmz1zmp

Kralj Čačka (foto Uroš Milkić/Facebook)

Dani srpske kulture u petak 25. oktobra nude nastup srpskog kantautora Kralja Čačka u klubu Močvara. Ulaz na koncert je besplatan, a nastup počinje u 20 sati.

Kralj Čačka, pravog imena Nenad Marić, pjesnik je i kantautor rođen u Čačku, a živi i radi u Beogradu. Objavio je zbirku pjesama ‘Na margini’ (Lom), kao i dva albuma: ‘Zemlja snova’ (2016.) i ‘Spusti svetlost na put’ (2018.). Prva tri singla s drugog album ‘Spusti svetlost na put’ postali su Hit nedelje u izboru slušatelja Radija 202, a album je izabran za ‘Najbolji album godine’ u konkurenciji Električnog orgazma i Bajage.

Pisac Miljenko Jergović u svom osvrtu na album ‘Spusti svetlost na put’ i na poeziju Kralja Čačka za Jutarnji list je napisao: ‘Spusti svetlost na put je među nekoliko najvažnijih albuma glazbe za preostalu pismenu čeljad, snimljenih jugoistočno od Beča u zadnjih tridesetak godina. Nenad Marić moćan je pjesnik.’

Kralj Čačka dobitnik je nagrade ‘Strune od svetla’ za 2017., koja se dodjeljuje za poseban doprinos afirmaciji pjesničke riječi u rock i blues muzici.

Muzika Kralja Čačka predstavlja mješavinu bluesa, jazza, R’n’R-a i šansona, a tokom posljednje tri godine svirao je na najvećim festivalima u regiji. Bio je i specijalni gost Darka Rundeka pred više od 10.000 posjetitelja na Tašmajdanu.

Kultura

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više