Novosti

Kultura

Kralj Čačka 8. marta u Splitu

Povodom Dana žena, splitsko Vijeće srpske nacionalne manjine daruje koncert poznatog kantautora Kralja Čačka koji će se održati u Kazalištu lutaka u Splitu

Large kralj cacka

Povodom 8. marta, Dana žena, Vijeće srpske nacionalne manjine u Splitu i Odjel za kulturu Srpskog narodnog vijeća organiziraju koncertno druženje u Kazalištu lutaka u Splitu gdje će koncert održati Nenad Marić poznatiji pod imenom Kralj Čačka.

Njegova pjesma "Zemlja nije moj dom" aktualni je hit nedjelje na Radio Beogradu 202.

Proje dvije godine, Kralj Čačka dao je intervju Novostima prigodom nastupa u predstavi "Soundtrack za film koji nije snimljen" Radio Teatra u kojoj se kroz odnos mladića i djevojke govori i o dva grada – Zagrebu i Beogradu.

"Po prvi put sam ostao duže u Zagrebu, upoznao sjajne ljude, družio se i pričao sa njima, sarađivao, in vivo podvukao dokaz po hiljaditi put o tome koliko je kultura jedan značajan most pre svega između ljudi, a onda i između gradova i naroda. Svaka takva komunikacija je obogaćivanje i nadopunjavanje. U tom smislu Zagreb i Beograd imaju što šta za ponuditi jedan drugome. Taj efekat bi bio kud i kamo veći kad bi bio više i ozbiljnije podržan od strane kulturnih politika oba prostora. Ovako i dalje kultura spaja, politika razdvaja i sve ovisi o pojedincima kojih ima u oba grada. Nadam se da smo zajedno sa ovom predstavom doprineli nekim budućim razmenama, spajanjima, saradnjama i komunikacijama", rekao je tada Kralj Čačka za Novosti.

Vijeće srpske nacionalne manjine grada Splita, kako je rekao predsjednik Ilija Borković, ovaj koncert poklanja svim ženama, cijeloj zajednici i gradu Splitu povodom 8. marta.

Ulaz je besplatan, a rezervaciju potvrdite na e-mail: killah.st@gmail.com.

Kultura

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više