Novosti

Društvo

Komemoracija za Marinka Čulića

U ponedjeljak, u 18 sati, u zagrebačkom Novinarskom domu održat će se komemoracija za preminulog kolumnistu Novosti Marinka Čulića

Komemoracija za kolumnistu Novosti Marinka Čulića, koji je preminuo u utorak u Zagrebu, održat će se u ponedjeljak, u 18 sati, u Novinarskom domu u Zagrebu.

Marinko Čulić rodio se u Šibeniku 1951. godine. Novinarstvom se počeo baviti nakon diplome na zagrebačkom Fakultetu političkih nauka 1977. godine. Pohađao je Vjesnikov Centar za izobrazbu novinarskih kadrova "Otokar Keršovani" da bi 1980. godine počeo pisati u Večernjem listu, kasnije u Danasu, Nedjeljnoj Dalmaciji, Feral Tribuneu i Novostima. Godine 2003. za kolumne u Feralu nagrađen je HND-ovim priznanjem "Marija Jurić Zagorka", prošle godine dobio je nagradu HND-a "Otokar Keršovani" za životno djelo, a prije mjesec dana i SNV-ovo priznanje "Svetozar Pribićević" za unapređenje hrvatsko-srpskih odnosa.

Video prilog napravljen povodom dodjeljivanja HND-ove nagrade za životno djelo možete pogledati ovdje ili klikom na fotografiju iznad teksta.

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više