Novosti

Kronika

Kлинци у Aквaтици

Нaдaмo сe дa ћe oвe шкoлскe гoдинe бити joш вишe дjeцe кoja ћe пoхaђaти нaстaву пo Ц мoдeлу кaкo би нaучилa српски jeзик и ћириличнo писмo, истичe у приoпћeњу ВСНM-a Грaдa Kрижeвaцa

Large putovanje

Djeca ispred karlovačke Akvatike

U organizaciji Vijeća srpske nacionalne manjine Koprivničko-križevačke županije i Srpskog demokratskog foruma, organizirano je putovanje za djecu srpske nacionalnosti u Akvatiku u Karlovcu i Krašograd kod Pisarovine. Ovo putovanje bilo je namijenjeno djeci koja polaze nastavu po modelu C kao i onoj koja nemaju tu mogućnost. Putovanje je prošlo u veselom dječjem druženju i obilasku zanimljivih znamenitosti.

- Djeca srpske nacionalne manjine koja pohađaju nastavu po modelu C i djeca iz drugih osnovnih škola naše županije, imala su priliku družiti se na zajedničkom putovanju. Posjetili smo karlovački akvarijum i upoznali raznoliki riblji svijet, te potom nastavili u Krašogradu na druženje uz ručak, vožnju vlakićem i kupanje u bazenu. Nadamo se da će ove školske godine biti još više djece koja će pohađati nastavu po C modelu kako bi naučila srpski jezik i ćirilično pismo. Hvala roditeljima i djeci koja su bila dio naše ekipe makar na jedan dan. Radujemo se nekom novom druženju, a naše doživljaje prenosimo vam fotografijama - navodi se u priopćenju VSNM-a Grada Križevaca.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više