Novosti

Društvo

Kaпитaлнe инвeстициje

У Зajeдничкoм вeћу oпштинa у Вукoвaру угoвoри су уручeни прeдстaвницимa ВСНM-a Вукoвaрскo-срeмскe и Oсjeчкo-бaрaњскe жупaниje, Вeћa грaдoвa Вукoвaрa и Бeлoг Maнaстирa, Дaрдe тe oпштинa Jaгoдњaк и Нeгoслaвци

Large informator kapitalne   %c4%87irilica

Potpisivanje ugovora u Vukovaru

Nakon što su u prvoj polovini ove godine opštine sa područja delovanja Zajedničkog veća opština dobile sredstva za realizaciju programa kapitalnih investicija u ukupnom iznosu od 700.000 evra, predsednik ZVO-a Dejan Drakulić potpisao je ugovore i sa predstavnicima manjinskih veća Vukovarsko-sremske, Osječko-baranjske županije i Opštinom Negoslavci, koja iz objektivnih razloga nije imala ranije potrebnu dokumentaciju.

Potpisanim ugovorima konkretizovano je dodeljivanje bespovratne podrške u okviru drugog javnog poziva za kapitalne projekte. Osim spomenute opštine, u Vukovaru su ugovori uručeni predstavnicima VSNM-a Vukovarsko-sremske i Osječko-baranjske županije, Veća gradova Vukovara i Belog Manastira, Darde te Opštine Jagodnjak.

- Reč je o iznosu od 540 hiljada evra za spomenute projekte te neke od programa ZVO-a - rekao je Drakulić podsetivši da je u okviru oba javna poziva investirano 1,3 miliona evra, zahvaljujući angažmanu saborskih zastupnika SDSS-a te razumevanju hrvatske vlade. Reč je uglavnom o uređenju sportskih i objekata javne namene, u vlasništvu države, manjinskih veća ili jedinica lokalne samouprave.

- Očekujemo još jedan javni poziv na koji će moći da se prijave opštine i manjinska veća i u okviru kojeg će im biti na raspolaganju 330 hiljada evra - zaključio je Drakulić. Najveći iznos pojedinačne pomoći od 100 hiljada evra dobila je Opština Negoslavci, namenjen Etno kući u centru tog mesta.

- Reč je o autentičnom prostoru koji datira iz 1928. godine i podseća po izgradnji na nekadašnja, bogata vojvođanska gazdinstva. Iznos od 25 hiljada evra namenjen je za kupovinu objekta dok je ostatak iznosa predviđen za rekonstrukciju i uređenje - rekao je načelnik Dušan Jeckov. Nakon obnove, ovo bi mesto nudilo dodatne sadržaje u sferi kulture i turizma. Služilo bi tamošnjim udruženjima za održavanje različitih programa.

Ugovor je potpisala i Dragana Vujaklija, predsednica VSNM-a Jagodnjaka. Reč je o iznosu od 12.600 evra, koji će biti investiran na postavljanje javne rasvete na fudbalskom igralištu u mestu Bolman.

- S obzirom na lošu demografsku situaciju i veliki odlazak mladih, fudbalski klubovi su često jedino mesto njihovog okupljanja. Ovo je ulaganje u mlade i poboljšanje njihovog društvenog života - rekla je Vujaklija.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više