Novosti

Društvo

Гoлдштajн у Kaрлoвцу

Нajнoвиja књигa прoфeсoрa зaгрeбaчкoг Филoзoфскoг фaкултeтa Ивe Гoлдштajнa "Пoвиjeсни рeвизиoнизaм и нeoустaштвo-Хрвaтскa 1889. – 2022." прoмoвирaнa je у Грaдскoj књижници у Kaрлoвцу

Large informator gold%c5%a1tajn   %c4%87irilica

U prepunoj sali karlovačke Gradske knjižnice Ivan Goran Kovačić, održana je promocija najnovije knjige profesora zagrebačkog Filozofskog fakulteta, sa Odsjeka za povijest, Ive Goldštajna "Povijesni revizionizam i neoustaštvo-Hrvatska 1889. – 2022.".

O knjizi su govorili odvjetnik Anto Nobilo, Vuk Perišić, urednik u izdavačkoj kući Fraktura iz Rijeke i sam autor.

- Ova knjiga vraća u fokus razvoj revizionizma i neoustaštva u Hrvatskoj. Iz knjige se vidi da su dvije najznačajnije institucije u Hrvatskoj predvodnice revizionizma i neofašizma, a to su dijelovi hrvatske države i Katoličke crkve. Knjiga je sve aktualnija jer mnoge zemlje odlaze u desni nacionalizam - kazao je Nobilo za Novosti.

- Knjiga ima političku težinu i jasno je percipirana kao politička činjenica ali zato jer je povijesni revizionizam u vrhu političke agende - rekao je među ostalim Goldštajn za Novosti dodavši da neoustaštva ima sada u Hrvatskoj, kao i revizionizma, a manifestirao se nedavno i u Vukovaru.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više