Novosti

Politika

Dubrovnik: Prefarban grafit koji poziva na ubojstvo Pupovca

Poruka ‘Milorade, neka, neka, ustaška te jama čeka’ danima je stajala u neposrednoj blizini dubrovačkog vodovoda

63i8m3f3c54y28rsloqomxgqpnq

Poruka govora mržnje, upućena saborskom zastupniku Miloradu Pupovcu, nekoliko je dana stajala na jednom zidu u Dubrovniku. U Ulici Vladimira Nazora, ispod mosta kod gradskog vodovoda, bila je ispisana prijetnja smrću predsjedniku SDSS-a, sadržaja ‘Milorade, neka, neka, ustaška te jama čeka’.

Kako javlja portal Dubrovački vjesnik, fotografije išaranog zida 9. januara poslala im je anonimna čitateljica, uz napomenu da se grafit ispod mosta nalazi izvjesno vrijeme te da nitko od nadležnih službi, policije ili komunalnih redara, nije reagirao. Danas smo dobili informaciju da je neprimjereni grafit ipak uklonjen.

U okruženju tog mrzilačkog grafita nalazili su se još i ustaško slovo U, kukasti križ i natpis ‘NDH’. U ustaškim jamama, koje zaziva nepoznati počinitelj, za vrijeme Nezavisne Države Hrvatske surovo je ubijeno na hiljade ljudi – Srba, Roma, Židova i Hrvata antifašista.

Prijetnje upućene Miloradu Pupovcu ponovno su se intenzivirale krajem 2019. godine, u toku kampanje Srpskog narodnog vijeća ‘Da se bolje razumijemo’. Tada su uništavani ćirilični plakati s imenima i sloganima predsjedničkih kandidata Zorana Milanovića, Kolinde Grabar-Kitarović i Miroslava Škore, a prijetnje upućene Pupovcu, crtež vješala i njegovo prezime, mogle su se vidjeti u Splitu te u nekoliko zagrebačkih kvartova.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više