Novosti

Kronika

Дoнaциje зa рaзминирaњe Смиљaнa

Прojeкт ћe првeнствeнo oсигурaти сигурнoст свим пoсjeтитeљимa Meмoриjaлнoг цeнтрa ‘Никoлa Teслa’ кojи свaкe гoдинe биљeжи свe вeћи брoj пoсjeтa и oствaруje свe бoљe туристичкe рeзултaтe у oвoм диjeлу Личкo-сeњскe жупaниje

Zvzvpoe5ei3a36t9wix5m11wty4

Memorijalni centar 'Nikola Tesla' u Smiljanu (foto Goran Sekula/PIXSELL)

Donatorska večer na kojoj su se prikupljala sredstva za razminiranje dijela naselja Smiljan u kojem je smješten Memorijalni centar ‘Nikola Tesla’, organizirana je 20. travnja u zagrebačkom hotelu Westin u organizaciji Hrvatskog centra za razminiranje i Udruge Hrvatska pomaže, a uz pokroviteljstvo Grada Zagreba.

Donatorska večer je okupila preko 500 privrednika, te osoba iz javnog i kulturnog života, a svim prisutnim su se zahvalili Ličko-senjski župan Milan Kolić i Marta Grgurić, zamjenica gradonačelnika Gospića.

I pored toga što je protekla godina označena kao prekretnica u razminiranju, nakon što su razminirane velike površine minsko sumnjivih područja i što je i za ovu godinu ugovoren obiman opseg radova na nekoliko lokacija, Ličko-senjska županija je i danas na samom vrhu zagađenosti sa 141 kvadratnim kilometrom pod minama što predstavlja čak 30 posto minski sumnjivog područja u Hrvatskoj.

Ovaj značajan projekt prvenstveno će osigurati sigurnost svim posjetiteljima Memorijalnog centra ‘Nikola Tesla’ u Smiljanu koji iz godine u godinu bilježi sve veći broj posjeta i ostvaruje sve bolje turističke rezultate u ovom dijelu Ličko-senjske županije.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više