Novosti

Kronika

Бoрaц дo крaja

Ин мeмoриaм Душaн Koмaдинa Ћoмo (1954 - 2021): Бивши гoлмaн НK Kaрлoвцa сe хрaбрo бoриo с бoлeшћу, кoja je ипaк билa jaчa

Large 7

Dušan Komadina (srednji u srednjem redu u golmanskom dresu) (foto Kafotka)

U ponedjeljak 12. aprila, u 67. godini preminuo je omiljeni karlovački nogometni golman Dušan Komadina Ćomo (1954 - 2021). Najveće igračke uspjehe Komadina je ostvario u domaćem Nogometnom klubu Karlovac. Preminuo je u specijalnoj bolnici za produženo liječenje u Dugoj Resi i to od posljedica višestrukih moždanih udara u posljednjih godinu dana. Sahranjen je 15. aprila, na karlovačkom groblju Jamadol.

S obzirom da dio zdravstvene terapije Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje nije pokrivao, Dušanovi prijatelji, saigrači i gosti kafića Libero u kojem se sastaju ljubitelji sporta, prihvatili su prijedlog vlasnice Katarine Janjanin i Ćominog saigrača, njenog supruga Boška, pa su u septembru 2020. pokrenuli akciju sakupljanja humanitarne pomoći za nastavak liječenja. Akcija je bila uspješna pa je sakupljen novac za nekoliko ciklusa četverotjedne rehabilitacije. Pomoć su pružili poduzeće Čistoća, u kojem je Komadina radio do odlaska u penziju kao i matični NK Karlovac.

Komadina se hrabro borio s bolešću, koja je na kraju ipak bila jača. Dušan Komadina Ćomo bio je jedan u nizu igrača iz nogometne škole Branka Čavlovića Čavleka. Karlovčani se dobro sjećaju golmana Josipa Kursa, Dragutina Mikše, Ivice Frankovića i Jake Filipija. Najvažniju utakmicu svog života Dušan Komadina Ćomo, nažalost, je izgubio.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više