Novosti

Kronika

Бjeлoвaрци хумaнитaрци

Хумaнитaрнa aкциja пoмoћи oргaнизирaнa je зa Mлaдeнa Пeинoвићa из мjeстa Црeмушинe у Oпштини Вeлики Грђeвaц, кojи бeз икaквих примaњa живи у стaрoj и трoшнoj кући. Нaбaвљeнe су прeхрaмбeнe нaмирницe и хлaдњaк

U organizaciji Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Zagreba, Vijeća srpske nacionalne manjine Bjelovarsko-bilogorske županije i Grada Bjelovara, izvedena je humanitarna akcija pomoći Mladenu Peinoviću iz mjesta Cremušine u Opštini Veliki Grđevac. Peinović živi u staroj i trošnoj kući bez ikakvih primanja. Želeći mu olakšati život, bjelovarski i zagrebački vijećnici odlučili su nabaviti potrebne namirnice te kućanske aparate.

- Članica VSNM-a Zagreb i aktivna članica SKD "Prosvjeta" pododbora Zagreb, Nada Komljenović upoznala nas je s velikim problemom vezanim za život ovog člana srpske zajednice. Nada puno vremena provodi u selu Gornja Kovačica, smještenom tik do Velikog Grđevca, pa je iz prve ruke imala priliku upoznati se s Peinovićevim prilikama. Predsjedništvo je donijelo odluku da se Mladenu nabavi novi hladnjak, a kupljena je i znatna količina hrane.

Dušan Margetić je uz podršku Bjelovarčana nabavio potrebno suđe, obuću, odjeću, posteljinu i ostale sitne potrepštine, te je uz podršku Grada Bjelovara i zamjenice gradonačelnika Valne Bastijančić-Erjavec pribavio gradski kombi za prijevoz pomoći. Postignut je dogovor sa VSNM-ovima Veliki Grđevac i Grubišno Polje da će oni preuzeti inicijativu u daljoj pomoći Mladenu, kao i sa Centrom za socijalnu skrb Grada Grubišnog Polja - istaknuo je Darko Karanović, predsjednik VSNM-a Bjelovarsko-bilogorske županije.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više