Novosti

Društvo

Baj-baj, Hlo

Hloverka Novak Srzić, kadar za sva vremena i (skoro) sve partije, bivša novinarka i urednica, a zadnjih godina direktorica Turističkog ureda Turističke zajednice grada Makarske, od 1. jula više nije na toj funkciji

Large intrigator nenad

Hloverka Novak Srzić (foto Miranda Čikotić/PIXSELL)

Dok čitate ove retke, Hloverka Novak Srzić, kadar za sva vremena i (skoro) sve partije, bivša novinarka i urednica, a zadnjih godina direktorica Turističkog ureda Turističke zajednice grada Makarske, odlazi s ove funkcije. Kako je nedavno objavio novi gradonačelnik Makarske, SDP-ovac Zoran Paunović, od 1. jula ona više nije na toj funkciji, a do izbora novog direktora ureda TZ će kao njen predsjednik zastupati lično on.

Što se tiče Hloverke, ona će prije svega biti zapamćena po mijenjanju stavova i friziranju podataka u svojoj biografiji, počevši od tvrdnje da je oko primanja u pionire, a onda i u Savez socijalističke omladine, nitko ništa nije pitao jer se, kako je tvrdila, živjelo u totalitarnom komunističkom sustavu. Zapravo se kao perspektivna gimnazijalka učlanila u SKH, napisavši čak dvije molbe, a onda i hvalospjeve tadašnjoj Partiji, objavljene u lokalnom listu Makarska rivijera. "Moja želja da postanem njenim članom je ostvarena, nadam se, i duboko u sebi vjerujem, da ću pridonijeti njenom daljnjem radu, postati njen vrijedan član i da ću proširiti svoje vidike i nazore", pisaše tada Hloverka. Kasnije je tvrdila da se morala upisati u Partiju kako bi postala novinarka, iako je i tada bilo mnogo novinara nepartijaca.

Tokom 1980-ih bila je novinarka na Omladinskom radiju (kasnije Radio 101), a onda u Večernjem listu; 1989. je suosnivačica Otvorene televizije (OTV) , a početkom 1990-ih i formalno je promijenila Partiju – ovaj put dala je prednost onoj s početnim slovom H. Bila je urednica vijesti na Drugom programu HRT-a, a od 1995. do 1998. na mjestu glavne urednice HTV-a, gdje se napadalo svakog tko bi imao i riječ protiv predsjednika Tuđmana. Vodila je emisiju Otvoreno, da bi 2007. prešla na Novu TV pa se brže-bolje vratila u javnu TV kuću, bivajući potom glavna urednica Informativnog programa, a od 2010. i v. d. direktorica programa.

Nakon dolaska Kukuriku koalicije na vlast više nije bila urednica, ali je bila novinarka u emisiji "Pola ure kulture", a zbog svađe s Elizabetom Gojan zbog kritičkih tonova u izvještaju s inauguracije Kolinde Grabar-Kitarović dobila je otkaz i otišla u penziju (prvi put). Nakon neuspjeha u vođenju mostarske Naše TV, pokušala je postati gradonačelnica Makarske, ali se na kraju smjestila u tamošnjem TZ-u, usput pišući (nečitane) kolumne za Dnevno.hr. Od tih kolumni poznatiji su njena zabrana održavanja ribarskih večeri, protivljenje pjesmama Jelene Karleuše i pravi biser – predstavljanje divota Makarske fotografijama plaža na Mozambiku.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više