Novosti

Kronika

77. rođendan Perjasičkog odreda

Tradicionalnom komemoracijom palim borcima i nevinim civilnim žrtvama u Perjasici, obilježena je 77. godišnjica formiranja Trećeg kordunačkog perjasičkog partizanskog odreda čiji je prvi politički komesar bio narodni heroj, španski borac i general Izidor Štrok

Cfwn7t0o4tdlgri00uy3qnwg42p

Sudionici skupa u Perjasici

Tradicionalnom komemoracijom palim borcima i nevinim civilnim žrtvama u Perjasici, obilježena je 77. godišnjica formiranja Trećeg kordunačkog perjasičkog partizanskog odreda čiji je prvi politički komesar bio narodni heroj, španski borac i general Izidor Štrok. Pedesetak prisutnih gostiju su na obnovljeni spomenik i spomen kosturnicu položili vijence.

Nakon devastacije spomenika i kosturnice, zahvaljujući Goranu Štroku, Izidorovom sinu, Srpskom narodnom vijeću i općini Barilović te karlovačkom klesarstvu Roksandić, obnovljeni su 2013. godine spomenik i kosturnica, inače izgrađeni 1956. godine. Govoreći o Perjasici, koordinator u SNV-u Rade Kosanović je podsjetio na poslijeratnu obnovu i izgrađenost mjesta koje je danas gotovo pa pusto bez najosnovnijih uslova za život ljudi.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više