Novosti

Kultura

Зa крaj гoдинe

KУД Слoгa из Вукoвaрa oдржao je цeлoвeчeрњи прoгрaм "Moстoви приjaтeљствa"

Large mostovi prijateljastva 1

Godišnji koncert KUD-a Sloga

Programom pod nazivom "Mostovi prijateljstva", KUD Sloga obeležio je 16. decembra u rodnoj kući Lavoslava Ružičke u Vukovaru, kraj još jedne radne godine. U programu su nastupili mlađa i starija folklorna grupa, veteranska grupa, tamburaški i narodni orkestar te vokalni solisti Živojin Jergić i Milisav Petković. Bila je to prilika da se publici pokaže uvežbano u proteklih godinu dana. Predsednik Sloge Branislav Bijelić je podsetio na problem neadekvatnog prostora, posebno u zimskom periodu, jer zbog neobnovljenosti objekta društvo ima velike režijske troškove jer je teško zagrejati prostor nekadašnjeg dečjeg vrtića, što je veliki problem, pogotovo za održavanje proba mlađih, dečjih sekcija.

- Ipak, kroz različite konkurse, uspeli smo da i u ovoj godini ostvarimo brojne programske sadržaje, kojima smo okupili brojne učesnike - istakao je Bijelić, navodeći tek neke od realizovanih aktivnosti. To su literarni susreti Lepe reči, realizovani uz podršku hrvatskog Ministarstva nauke i obrazovanja, te dečji Međunarodni festival, koji je finansijski pomogla Upravom za dijasporu i saradnju sa Srbima u regionu Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije. Predsednik Društva se pohvalio i dobrom saradnjo sa Savetom za nacionalne manjine Vlade RH, Vukovarsko-sremskom županijom i Gradom Vukovarom, koji je pomogao subotnji koncert.

Ovo, najstarije kulturno-umetničko društvo u ovom delu Hrvatske imalo je prilike da u proteklih 12 meseci održi gostovanja i izvan granica Hrvatske. Uz spomenute grupe, pri Društvu deluje i etno sekcija, tako da je broj aktivnih članova trenutno 66.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kultura

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više