Novosti

Društvo

Vojnić, Krnjak i SNV restoran petrinjske bolnice pretvorili u Plućni odjel

Brzom reakcijom načenika općina Vojnić i Krnjak te Srpskog narodnog vijeća, bolnica u Petrinji od ponedjeljka ponovo prima pacijente s akutnim upalama dišnog sustava. Općina Vojnić nabavila je opremu, Komunalac iz Krnjaka izveo radove, a SNV kupio elektroinstalatersku opremu

Large bolnica

Liječničko osoblje u nekadašnjem restoranu (foto SNV)

U samo četiri dana Srpsko narodno vijeće i općine Vojnić i Krnjak stavili su u funkciju Odjel za plućne bolesti bolnice u Petrinji. Bolnica u Petrinji je tokom potresa pretrpjela teška oštećenja, ali od danas ponovo prima pacijente s akutnim upalama dišnog sustava, pogoršanja KOPB-a i astme. Radovi su započeli u srijedu 12. januara, a završeni su u subotu 15. januara.

Kako javlja Radio Mrežnica, kao alternativni prostor za navedeni Odjel odabran je bolnički restoran koji je bio najsigurniji prostor za preuređenje. Općine Krnjak i Vojnić odazvale su se zahtjevu za pomoć koji je Stožeru civilne zaštite Karlovačke županije uputio ravnatelj sisačke Opće bolnice Tomislav Dujmenović.

Dejan Mihajlović, načelnik općine Krnjak, u izjavi za Novosti kaže da se nije mogla čekati spora procedura javne nabave za izvođača radova, pa su on i Nebojša Andrić, načelnik Općine Vojnić, brzo reagirali.

- Načelnik općine Vojnić i ja smo se čuli, kupili potrebnu opremu i angažirali građevinsku ekipu iz Komunalca da izvedu radove. SNV je kupio elektroinstalatersku opremu - kablove, utičnice i rasvjetna tijela. Provedbe postupaka javne nabave znaju trajati preko mjesec dana, a pošto nismo prelazili prag, sve smo mogli direktno kupiti i u kratkom roku izvesti radove - kaže Mihajlović.

Dodaje da je Odjel kompletno u funkciji. Pacijenti će svakog časa biti prebačeni u novu prostoriju, dok je ambulanta već počela sa radom.

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više