Novosti

Društvo

Ukrajinski navijači Boysima čestitali porukom "Za dom spremni"

Za 37. rođendan Bad Blue Boysa, navijača zagrebačkog Dinama, poklonici kijevskog Dynama iz Ukrajine poslali su im fotografiju s tri granate među kojima je jedna s napisanim ustaškim pozdravom "Za dom spremni"

Large navijaci

Granate s porukom (foto Hooligans.cz)

Portal Net.hr objavio je u nedjelju ujutro tekst kako su navijači kijevskog Dynama iz Ukrajine svojoj bratskoj navijačkoj skupini Bad Blue Boysima iz Zagreba čestitali rođendan. Učinili su to, kako piše Net.hr, na "genijalan" način.

"Ukrajinci su se dosjetili genijalno pokloniti Boysima, zahvaliti im za pomoć u ratu i čestitati 37. rođendan. Pa su na tri granate, od toga dvije plave, napisali poruku BBB-ovcima", piše u tekstu, uz slavodobitnu konstataciju da se fotografija "brzinom munje" dijeli na navijačkim platformama.

Već sama činjenica da se granatama čestita rođendan nije baš najinteligentnija, ali od radikalnih navijača okupljenih oko web stranice nedvojbenog naziva Hooligans.cz ne treba očekivati tankoćutnost, posebno zbog činjenice da u Ukrajini bijesni rat.

Međutim, to nije sve. Net.hr je, naime, izbjegao napisati što piše na granatama, ali je zato objavio spomenutu "genijalnu" fotografiju na kojoj su tri granate. Na jednoj od njih piše rođendanski "Happy birthday BBB-37", na drugoj pozdravno s fronta "Salute to BBB from front", a na trećoj je ustaški pozdrav "Za dom spremni Dinamo Zagreb". Što je "genijalno" u ustaškom uskliku koji je spojio dva Dinama, Net.hr ne objašnjava.

"BBB-ovci stalno skupljaju pomoć svojoj ukrajinskoj braći a Ukrajinci itekako to cijene, jer znaju da su Boysi uz njih kad god im treba. Bad Blue Boysi znaju kako je to biti napadnut od strane agresora, znaju kako je to kad te netko želi izbrisati s lica zemlje. Znaju, isto tako, kako je to kad se stadion, tribine, zamijeni za rovove, uzme pušku u ruke i brani svoje domove, svoju zemlju, ljude, kuće i naposljetku domovinu", konstatira Net.hr.

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više