Novosti

Kronika

Укрaдeн кaмeн зa oбнoву црквe

У Сврaчкoвoм сeлу, у пaрoхиjи кoрeничкoj, нa пoчeтку грaђeвинских рaдoвa нa хрaму Успeњa прeсвeтe Бoгoрoдицe, 7. oктoбрa уoчeнa je крaђa кaмeнa нaмиjeњeнoг зa oбнoву хрaмa

8tic4v7h5qpdukm7werjg0x5t6x

U Svračkovom selu, u parohiji koreničkoj, na početku građevinskih radova na hramu Uspenja presvete Bogorodice, 7.oktobra uočena je krađa kamena namijenjenog za obnovu hrama. Korenički paroh Nikola Malobabić, kako javlja portal Gornjekarlovačke eparhije, obavijestio je o krađi nadležne crkvene i policijske organe. Policija je izvršila uviđaj i konstatirala činjenično stanje. Valja vjerovati da će lopovi biti ubrzo otkriveni i sankcionirani.

Istovremeno se gradi hram Sabora Srba Svetitelja u Vrginmostu. Izgradnja je počela 7. jula ove godine. Prije same izgradnje hrama izvedeni su radovi dubokog temeljenja pilotima. Osvećenje temelja izvršio je episkop Gerasim uz sasluženje sveštenstva Arhijerijskog namjesništva karlovačkog u augustu. Potom su nastavljeni građevinski radovi prema planu. Do kraja oktobra planira se završetak grubih građevinskih radova, a u 2020. godini osvećenje hrama.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više