Novosti

Kultura

U ponedjeljak izvedba predstave 'Hoerspiel' u spomen Anti Perkoviću

Kazališna priča redateljice Pavlice Bajsić Brazzoduro igra u okviru Ljetnih noći Teatra Exit u ponedjeljak, 8. srpnja, u 21:30 u Muzej za umjetnost i obrt

36sdqc4im33tj3eq2vluyb9aial

Predstava je posvećena prije dvije godine preminulom članu radiofonijskog ansambla Anti Perkoviću 

'Hoerspeil: mala igra za slušanje (i gledanje)', 'kazališna priča o misteriju i romantici ranih dana radija', dramaturginje i redateljice Pavlice Bajsić Brazzoduro, u okviru Ljetnih noći Teatra Exit, igrat će u ponedjeljak, 8. srpnja, u 21:30 sati u Muzej za umjetnost i obrt. Ova izvedba 'Hoerspeila', uz malu izložbu knjiga i albuma, posvećena je prije dvije godine preminulom članu radiofonijskog ansambla, novinaru, glazbeniku i radijskom autoru Anti Perkoviću i sav prihod namijenjen je u humanitarne svrhe.

Predstava govori o samim počecima radija, o vremenu kada su tada vrlo popularne radio-drame išle uživo iz studija, s glumcima, glazbenicima i maherima za rekonstrukciju potrebnih šumova i atmosfera. Zadivljena a ponekad i sumnjičava publika se tih večeri okupljala oko radio-aparata, tog bežičnog misterija, kao nekada oko ognjišta, uhom naslućujući a u glavi stvarajući jedan sasvim novi svijet. Osim kao jedinstvena kazališna priča o radiju samom, ‘malim ljudima unutar radijske kutije’, 'Hoerspiel' na neobičan način evocira i duh Zagreba u vrijeme između dva svjetska rata, ali i kasnije, najavljuju organizatori.

U predstavi igraju Jelena Miholjević, Sven Medvešek, Ivana Starčević, Matija Antolić, Ljubica Letinić, Dino Brazzoduro, Nina Bajsić, Ivan Zelić/Ivor Plužarić/Dalibor Piskrec i Pavlica Bajsić Brazzoduro uz snimke glasova Ante Perkovića i Zvonimira Bajsića. Ulaznice se mogu kupiti na blagajni Muzeja ili preko platforme Ulaznice.hr. Više o predstavi možete vidjeti na njihovoj Facebook stranici.

Kultura

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više