Novosti

Kronika

У нoвe пoбjeдe

Избoрнe скупштинe oдржaнe у пoдoдбoримa ‘Прoсвjeтe’: Члaнoви ‘Прoсвjeтe’ oдлучили су дa Жeљкa Maрчинкo и дaљe oстaнe прeдсjeдницa пoдoдбoрa у Maлoм Грaдцу, дoк je нa чeлo oсjeчкoг пoдoдбoрa рeизaбрaн Здeнкo Чикaрa

A3ld3zz99u2l0h2egj69ur5xv3n

Zdenko Čikara i Velibor Zirojević

Željka Marčinko i dalje ostaje predsjednica ‘Prosvjete’ u Malom Gradcu, odlučili su članovi tog pododbora na izbornoj skupštini održanoj 17. juna u mjesnom Domu kulture. Janko Likar izabran je za njenog zamjenika, a Duško Gruborović za sekretara pododbora.

Skupštini su prisustvovali generalni sekretar SKD-a ‘Prosvjeta’ Slobodan Živković, član Glavnog odbora Dejan Mihajlović, Branko Jovičić kao vijećnik Skupštine Sisačko-moslavačke županije, dok je Duško Gruborović bio izaslanik gradonačelnika Stjepana Kostanjevića. Kako je za Novosti izjavila Željka Marčinko, prošla godina bila je izuzetno aktivna i sadržajna.

- Uz 80 proba imali smo 17 nastupa, kao i više gostovanja, između ostalog i u Italiju. Organizirali smo Kolačijadu i Susrete na Baniji, a imamo i velik broj članova. Iako su u pododboru 23 punoljetna člana, tu je i velik broj djece koji čine značajan dio aktivnosti. Sve to uspjeli smo ostvariti velikim zalaganjem i uz male troškove, na čemu su nam čestitali i gosti, ističući da smo jedan od najaktivnijih pododbora ‘Prosvjete’.

- Naravno, zbog korone, koja nas je omela u aktivnostima, morat ćemo smanjiti plan od 22 nastupa. Već za nekoliko dana, 27. juna nastupit ćemo na već tradicionalnoj smotri starih dječjih igara koje organizira pododbor u Garešnici, a 11. jula idemo na Đedovu kosidbu u Vrgimnost, dok ćemo dan kasnije imati nastup u obližnjim Luščanima. A sve vrijeme pripremamo se za Susrete na Baniji 25. jula na kojima ćemo opet okupiti brojne folkloraše i pjevačke grupe. Naravno, i dalje ćemo nastojati i družiti se s našim prijateljima iz drugih pododbora jer nam to mnogo znači - rekla je Željka Marčinko.

Izbornu skupštinu održao je i osječki pododbor ‘Prosvjete’. Skupštini je od 48 članova prisustvovalo njih 27, a kao delegat je bio prisutan i član Glavnog odbora Dejan Jeličić iz Belog Manastira. Za predsjednika osječkog pododbora izabran je Zdenko Čikara, za njegovog zamjenika Velibor Zirojević, koji su i u proteklom mandatu obavljali te dužnosti, a za članove predsjedništva Milenko Vasiljević, Ljiljana Popadić i Ružica Bluha.

Govoreći o planu rada, Čikara je istakao da su do sada realizirana tri programa, iako je planirano znatno više, ali to nisu bili u mogućnosti zbog epidemiološke situacije. Prošlog tjedna održana je večer uz vino, poeziju i gitaru na kojoj je nastupio Slavko Bubalo iz Vukovara. U slučaju da epidemiološka situacija bude povoljna, sljedeći programi planirani su za 26. juni i 3.juli.

- Ako bismo dobili adekvatni prostor, na čemu radimo, mislim da bi tada mogli imati i više programa i drugih sadržaja koji bi onda privukli i mlađu populaciju kojoj težimo - rekao je Zdenko Čikara.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više