Novosti

Politika

Tribina: Stradanje Srba u Sisku i okolici 90-ih

O popisu ratnih žrtava u Sisačko-moslavačkoj županiji od 1991. do 1995. i sudbinama tih ljudi, govorit će na novoj tribini u Privredniku Marica Šeatović iz Udruženja ‘Protiv zaborava’, novinar Boris Pavelić i Slaven Rašković, bivši istražitelj Documente, u srijedu, 20. decembra, s početkom u 18 sati

W0owdrios6twbwwy6f3kqpspoc0

Tribina pod nazivom ‘Stradanje Srba u Sisku i okolici devedesetih’, u organizaciji Srpskog privrednog društva Privrednik i Vijeća srpske nacionalne manjine grada Zagreba, bit će održana u srijedu, 20. decembra, u 18 sati, na prvom katu Privrednikovog doma (Preradovićeva 18, Zagreb).

Documenta je objavila popis ratnih žrtava u Sisačko-moslavačkoj županiji od 1991. do 1995. Istraživači Documente dovršili su popis svih vojnika i civila hrvatske i srpske nacionalnosti, te je sačinjen približan popis o tome koliko je Srba stradalo u ratnom Sisku, najvećem stratištu srpskih civila u ratu 90-ih. No neke podatke, zbog raseljavanja i zavjere šutnje o zločinima nad Srbima, još uvijek je nemoguće dobiti, ali Documentin popis svakako baca novo svijetlo na zbivanja u Sisku i na Baniji u vrijeme rata.

O načinu na koji su podaci prikupljani, metodama koje su korištene prilikom istraživanja, ali i o pojedinačnim sudbinama ljudi čija je jedina krivnja bila ta što su bili Srbi u gradu i županiji kojima su harali eskadroni smrti, na novoj tribini u Privredniku govorit će Marica Šeatović iz Udruženja ‘Protiv zaborava’, novinar Boris Pavelić iz ‘Novog lista’ i Slaven Rašković, bivši istražitelj Documente, dok će tribinu moderirati novinar Saša Kosanović.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više