Novosti

Politika

Tribina: Referendum protiv manjinskih prava

O referendumu kojim Građanska inicijativa Narod želi tražiti mijenjanje Izbornog zakona, na novoj tribini u Privredniku, u utorak, 29. maja, u 18 sati, govorit će Antonija Petričušić s Pravnog fakulteta, saborski zastupnik Boris Milošević i Igor Peternel iz HHO-a

Mczxcqfwuqwtwih2oglelbg5v82

Tribina pod nazivom ‘Referendum protiv manjinskih prava’, u organizaciji Srpskog privrednog društva Privrednik i Vijeća srpske nacionalne manjine grada Zagreba, održat će se u utorak, 29. maja, u 18 sati, na prvom katu Privrednikovog doma (Preradovićeva 18, Zagreb).

Građanska inicijativa Narod odlučuje ovih dana diljem Hrvatske prikuplja potpise za referendum kojim bi tražila mijenjanje Izbornog zakona. Između ostalog, traže smanjenje izbornog praga s pet na 4 posto, kao i broja zastupnika sa 150 na 120, te da se uvede elektronsko glasanje. Nacionalnim manjinama posebno je zanimljiv zahtjev organizatora referenduma kojim bi se političke predstavnike manjina isključilo iz rasprava o najvažnijim saborskim temama, poput proračuna.

O svemu tome na novoj tribini u Privredniku govorit će Antonija Petričušić s Pravnog fakulteta u Zagrebu, Boris Milošević, saborski zastupnik SDSS-a i Igor Peternel, HHO, dok će tribinu moderirati novinar Saša Kosanović.

Također, na tribini će biti predstavljen novi bilten Srpskog narodnog vijeća ‘Historijski revizionizam, govor mržnje i nasilje prema Srbima 2017’.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više