Novosti

Politika

"Srbosjek je spreman"

Monstruozne poruke govora mržnje protiv pripadnika srpske zajednice tokom uskršnjeg blagdana napisane su na SDSS-ovim i SDP-ovim plakatima na zadarskom području

Large zadar1

Na cesti iz Murvice prema Zadru (foto Novosti)

Zagreb, Šibenik, Karlovac, Osijek… Iz dana u dan redaju se gradovi po Hrvatskoj u kojima proustaški vandali uništavaju SDSS-ove plakate postavljene u okviru predizborne kampanje "Hrvatska treba Srbe" za skore parlamentarne izbore.

Za današnji tekst izdvojili smo zadarsko područje i dva plakata po kojima su išarane ustaške poruke i znakovi. Prvi je na cesti iz Murvice prema Zadru. Na njemu je pisala poruka "Hrvatska treba Srbe – da Kordun, Banija i Lika nisu prazni". Riječ "Srbi" je premazana crnim sprejom, a dodano je "Ubi Srbina", "Ustaše" i "Za dom", uz obavezno stilizirano U, te poruku "Prvo isprike a onda ortačenje".

Uz cestu iz Zadra prema Ninu (Facebook /Daniel Radeta)

Drugi je na svom Facebooku profilu objavio SDP-ov kandidat na izborima u IX izbornoj jedinici Daniel Radeta koji je i sam nedavno bio žrtva fizičkih napada huligana. Snimljen je uz cestu koja iz smjera Zadra vodi prema Ninu. Na njemu piše "Hrvatska treba Srbe – jer se bolje razumijemo bez prijevoda". Dopisano je "Za dom spremni", "Klati" te ušato U, a izbrisana skraćenica SDSS na ćirilici.

Radeta je objavio još dva uništena SDP-ova plakata. Na jednom od njih je opet poruka usmjerena protiv Srba. Preko SDP-ovog slogana "Rijeke pravde dolaze" napisani su grafiti "Za dom spremni", dva ušata slova U i "Srbosjek je spreman", dok je na četvrtom grafit "Za dom i Krista protiv komunista".

SDP-ov plakat u Zadru (Facebook/Daniel Radeta)

Tim povodom Radeta je napisao: "Veliki 'zadarski domoljubi' u blagdanskom raspoloženju. Pod okriljem noći, nekoliko primata s crnim maskama i kapuljačama, kao najveći bijednici i kukavice, pale, šaraju, devastiraju, šire mržnju. Zadarsko špiljsko slikarstvo preselilo se sa zidova na jumbo plakate. Rijeke pravde dolaze, a za sobom će isprati i ovo crnilo s naših ulica! ✊️ Sretan Uskrs svim Zadrankama i Zadranima."

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više