Novosti

Politika

Solidarno s Grčkom

Sinoć su pripadnici inicijative ‘Solidarno s Grčkom – Protiv mjera štednje!’ s nadvožnjaka u Savskoj ulici u Zagrebu spustili transparent kojim su iskazali podršku borbi radnog naroda Grčke

6swkdwm1d1rqh6y9xus8zzp4dqs

U petak 3. jula oko 23 sata pripadnici inicijative ‘Solidarno s Grčkom – Protiv mjera štednje!’ spustili su s nadvožnjaka u Savskoj ulici u Zagrebu transparent kojim su iskazali podršku borbi radnog naroda Grčke protiv diktature kapitala. Za akciju su se odlučili povodom nedjeljnog referenduma na kojem će građani Grčke odlučivati o mogućim daljnjim mjerama štednje. Na transparentu je na engleskom i grčkom pisalo - Ne mjerama štednje! Da demokraciji!: ‘NO to austerity! YES to democracy!; ΟΧΙ στη λιτότητα! ΝΑΙ στη δημοκρατία!’.

U priopćenju inicijative stoji: ‘Podržavamo borbu radnog naroda Grčke protiv mjera štednje i diktature kapitala. Podržavamo vašu borbu za stvarnu demokraciju, onu koja bi djelovala u interesu radne većine – u Grčkoj i u cijelome svijetu. Snažno i glasno NE mjerama štednje na referendumu koji se održava ovu nedjelju može otvoriti široki prostor za demokratsku raspravu o tome kakvu Europu radništvo želi. NE otvara priliku za promjenu omjera snaga između rada i kapitala te za započinjanje procesa koji bi doveo do istinski demokratskog i ekološki održivog društvenog sustava. Za dobrobit naše generacije i generacija koje dolaze nakon nas.’ Priopćenje je zaključeno s parolom ‘Raskinimo s kapitalizmom – borimo se za demokraciju!’.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više