Novosti

Kronika

Solidarni dožupan

Zamjenik župana Karlovačke županije iz redova srpskog naroda odrekao se dijela plaće: Mirko Martinović uplatio je dobrovoljni prilog županijskoj organizaciji Crvenog križa u iznosu od 5.000 kuna

2tgpxzd64x5nbxdx6xgb3v4r244

Mirko Martinović

Zamjenik župana Karlovačke županije iz redova srpske zajednice Mirko Martinović uplatio je dobrovoljni prilog županijskoj organizaciji Crvenog križa u iznosu od 5.000 kuna ili trećinu svoje plaće. To je učinio s namjerom da pomogne toj humanitarnoj organizaciji u borbi protiv virusa korona kao i da pomogne građanima koji su zbog ove pošasti ostali bez posla i neophodnih sredstava za život. Župan Damir Jelić već je izdvojio dio iznosa svoje plaće od 6.000 kuna za pomoć beskućnicima.

- To je nastavak akcije dužnosnika, djelatnika i vijećnika Skupštine Karlovačke županije da se različitim mjerama pomoći olakšaju posljedice djelovanja korona virusa i to kroz nabavku zaštitne i medicinske opreme i uređaja te kroz pomoć obiteljima i osobama koje su socijalno ugrožene. Svi zaposlenici Karlovačke županije se odriču dijela svojih plaća - kaže dožupan Martinović.

U Karlovačkoj županiji zabilježeno je novih 380 nezaposlenih od početka epidemije, a 1.600 poslodavaca je tražilo pomoć države. Osim toga, dodaje Martinović, u pripremi je niz mjera pomoći kroz županijski budžet, a koje će biti usmjerene prema djeci u višečlanim obiteljima koje su zbog krize upale u financijske poteškoće.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više