Novosti

Kronika

9.400 eura pomoći

Predstavnici humanitarne organizacije "Svi za Kosmet" iz Beograda za sanaciju vjerskih objekata donijeli su petrinjskoj, glinskoj i kostajničkoj eparhiji novčanu pomoć prikupljenu humanitarnom akcijom

Large 8

Urušeni Parohijski dom u Petrinji (foto eparhija-gornjokarlovacka.hr)

Zoran Ćirić i Zoran Miočinović, predstavnici humanitarne organizacije "Svi za Kosmet" iz Beograda, prošlog su vikenda, 25. i 26. marta, kako javlja internetski portal Gornjokarlovačke eparhije Srpske pravoslavne crkve, posjetili Baniju te tamošnje petrinjsku, glinsku i kostajničku parohiju, koje su stradale u velikom potresu krajem decembra 2020. godine. Tom prilikom uručili su Gornjokarlovačkoj eparhiji SPC-a i stradalim parohijama na Baniji novčanu pomoć prikupljenu u provedenoj humanitarnoj akciji u iznosu od 9.400 eura.

Goste je u Petrinji dočekao i primio paroh kostajničke i administrator petrinjske parohije protojerej-stavrofor Slaviša Simaković. On je goste pri obilasku Parohijskog doma u Petrinji, hrama Svetog Spiridona i hrama Svetog oca Nikolaja na petrinjskom groblju, upoznao sa razmjerima stradanja i razornim posljedicama potresa te sa sadašnjim stanjem hramova.

U Glini ih je dočekao tamošnji paroh jerej Goran Kalamanda, sa kojim su također razgovarali o stradanju stanovništva, parohijskog doma u Glini i hramova ove parohije. Potom su obišli nekoliko sela i porodica, gdje su se na licu mjesta uvjerili u razmjere razaranja. Drugog dana gosti su posjetili parohiju kostajničku i obišli manastir Komogovinu, hram Pokrova Presvete Bogorodice u Mečenčanima, hram Rođenja Presvete Bogorodice u Kukuruzarima i hram Svetog proroka Ilije u Jovcu. Na povratku za Beograd posjetili su manastir Svetog Jovana Krstitelja u Jasenovcu i poklonili se nevinim jasenovačkim žrtvama i mučenicima.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više