Novosti

Politika

Skupština Sisačko-moslavačke županije: Vijećnik HSP-a prijetio i gađao dožupana iz redova SDSS-a

‘Ovaj put je Željko Soldo otišao korak dalje nego ranije. Dok sam odgovarao na njegovo pitanje, gađao me zgužvanim komadom papira. Pokušao me pogoditi i mobitelom, ali je spriječen. I sve to uz kanonadu uvreda i prijetnji’, tvrdi dožupan Bogdan Rkman

Hxhw0e3jcvnscqnovtyigp5wl4u

Bogdan Rkman i Željko Soldo

Bogdan Rkman, sisačko-moslavački dožupan iz redova srpske zajednice, na sjednici županijske Skupštine je ponovno bio meta verbalnog, a umalo i fizičkog napada od strane Željka Solde, vijećnika HSP-a. Podsjetimo, Soldo je u više navrata vrijeđao Rkmana, člana SDSS-a, i srpsku zajednicu, o čemu su ‘Novosti’ već pisale.

Na današnjem aktualnom satu Soldo je upitao Rkmana u kojem je svojstvu Ivanka Roksandić, predsjednica Skupštine Sisačko-moslavačke županije, prisustvovala na nedavno održanoj skupštini županijske organizacije SDSS-a. Tu je priliku iskoristio da ovu stranku i njenog predsjednika Vojislava Stanimirovića nazove zločincima.

- Ovaj put je Soldo u svom nasilju otišao dalje nego ranije. Dok sam po odobrenju župana Ive Žinića odgovarao na njegovo pitanje, on me gađao zgužvanim komadom papira. Pokušao me pogoditi i mobitelom, ali je spriječen, a sve to uz kanonadu uvreda, omalovažavanja i prijetnji koje su duboko ispod nivoa uobičajene ljudske komunikacije i dostojanstva - rekao je Rkman i dodao da je Stanimirović slobodan građanin u slobodnoj državi jer je Državno odvjetništvo odbacilo sve prijave protiv njega.

Povodom najnovijeg Soldinog napada oglasila se i županijska organizacija SDSS-a. ‘Trebalo je očekivati da će barem u vrijeme velikih kršćanskih praznika, praznika ljubavi i tolerancije koji su pred nama, predstavnik srpske nacionalne manjine i politička stranka čiji je reprezent biti pošteđeni uvreda od strane HSP-ovog vijećnika. Nažalost, vijećnik, kome ni predbožićni dani nisu sveti, ponovio je svoj repertoar, čiji je vokabular kod svih kojima su suvremeni svjetonazori ideje vodilje odavno smješten u historijsku roporatnicu’, navodi se u saopćenju.

Županijska organizacija odala je priznanje Rkmanu na dostojanstvenom držanju, jer kao ni niz puta do sada nije nasjeo na provokacije HSP-ovog vijećnika i njegovih stranačkih kolega. SDSS je pozdravio reakciju predsjednice Skupštine kao i županove napore da se sjednica nastavi u skladu s demokratskim standardima.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više