Novosti

Politika

Sindikat policije traži da ravnatelj ponudi ostavku

Sindikat policijskih službenika upozorava da se zbog nasilja prema migrantima žele kazniti samo najniži u hijerarhiji i da bi glavni ravnatelj policije Nikola Milina sam trebao ponuditi ostavku

Large milina

Nikola Milina (foto Goran Stanzl/PIXSELL)

Nakon što su zbog nasilja nad migrantima suspendirana trojica pripadnika interventne policije PU Istarske, koji su bili na ispomoći PU Karlovačkoj u nadzoru granice, povelo se pitanje i odgovornosti njihovih nadređenih, premijer Andrej Plenković zatražio je hitan izvještaj od ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića.

Kazao je također da Božinović i dalje uživa njegovo povjerenje, ali i da će netko iz državne uprave snositi posljedice zbog ovog međunarodnog skandala koji je digao na noge svjetsku javnost i o kojem pišu svi mediji. Jutarnji list spekulira da bi na meti mogli biti pomoćnik glavnog ravnatelja policije i načelnik Uprave za granice Zoran Ničeno, zamjenik glavnog ravnatelja policije Jozo Šuker Josip Gago, načelnik postaje granične policije Cetingrad.

Tim povodom reagirao je i Sindikat policijskih službenika koji upozorava da se žele samo kazniti najniži u policijskoj hijerarhiji, dok nitko ne traži smjenu glavnog ravnatelja Nikole Miline koji bi, kako kažu, sam trebao ponuditi ostavku. Priopćenje objavljeno na Facebooku prenosimo u cijelosti:

Uz policajce našli su i "Pedra" koji će visiti za dobrobit viših interesa (čitaj šefova), a to će biti po svemu sudeći načelnik Postaje granične policije Cetingrad kao najniži u lancu hijerarhije na postajnom području na kojem se događaj i dogodio, iako on i nije rukovoditelj tim policajcima.

A gle čuda, nitko se u toj hijerarhiji odgovornosti nije sjetio načelnika Policijske uprave karlovačke koji je izravno odgovoran za policijske službenike koji dolaze na ispomoć iz drugih policijskih uprava.

Da živimo u normalnoj državi ostavku bi zbog ovog incidenta, ako zbog ničega drugoga onda zbog moralnih razloga, trebao ponuditi sam glavni ravnatelj policije, kažemo s razlogom ponuditi, ne dati, jer očito je da su zakazali svi mehanizmi kontrole i nadzora koje provodi Ravnateljstvo policije, a osobito nakon jučerašnje blamaže s izjavama u javnosti.

A na ministru i premijeru je da odluče hoće li njegovu ostavku prihvatiti ili ne, ali živimo u Hrvatskoj gdje je ovo sve već viđeno i pitamo se zašto nam mladi obrazovani policijski službenici odlaze iz sustava.

Ne odlaze samo zbog plaće već zbog silnih nepravdi koje svakodnevno gledaju u sustavu u kojem pojedinci, koji su postavljeni po kojekakvim rodbinskom, kumovskom, interesom (ne stranačkom jer on je daleko ispod ovog interesnog) ključu "vedre i oblače" i rade što žele i zbog toga prolaze neokrznuti, dok se "običnog" policajca gazi zbog banalnih sitnica poput nenošenja kape.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više