Novosti

Politika

Pupovac: Nisam Miloševićev glasnogovornik

Na potpredsjedniku Miloševiću, premijeru i ostalim članovima Vlade je da u trenutku kada sagledaju sve činjenice naprave ono što trebaju napraviti. Na njima je da donesu odluku kako će i kada to uraditi, poručio je predsjednik SDSS-a

Large pupovac davorin visnjic

Milorad Pupovac (foto Davorin Višnjić/PIXSELL)

Nisam glasnogovornik potpredsjednika Vlade Borisa Miloševića. Na njemu, premijeru i ostalim članovima Vlade je da u trenutku kada sagledaju sve činjenice naprave ono što trebaju napraviti. Na njima je da donesu odluku kako će i kada to uraditi. Moj stav po tom pitanjima je odavno poznat, rekao je Milorad Pupovac u izjavi novinarima nakon predstavljanja novog Biltena SNV-a.

Saborski zastupnik i predsjednik SDSS-a osvrnuo se i na nedavnu pobjedu Aleksandra Vučića i njegove stranke na izborima u Srbiji.

- Njegova pobjeda nije neočekivana. Ono što je novo su ukupne okolnosti na zapadnom Balkanu i jugoistoku Europe, u Bosni i Hercegovini, u odnosima u nizu drugih zemalja koji mogu biti pod utjecajem rata u Ukrajini i ukupnog tektonskog poremećaja na širem europskom i svjetskom prostoru. U tom kontekstu mislim da političke razlike i otvorena pitanja koje postoje između Zagreba i Beograda ne bi smjeli biti prepreka za novi iskorak u suradnji. Treba odmrznuti zamrznute odnose, a za to treba postojati jasna svijest i u jednoj i drugoj državi - rekao je Pupovac.

Na pitanje kako komentira učestalo pojavljivanje Veselina Šljivančanina, koji je pred Međunarodnim kaznenim sudom za bivšu Jugoslaviju pravomoćno osuđen zbog ratnog zločina, u srpskim medijima povodom izvještavanja o ratu u Ukrajini, Pupovac je istaknuo da je aktualni rat "strašna tragedija sa strašnim posljedicama koje mogu biti još i veće".

- Nema nikakve sumnje da se prema tome moramo odnositi u skladu s osjećajima koje trebamo imati kao ljudi. Što se tiče istupa u dijelu medija u Srbiji, njih ne pratim. One koji, bez obzira gdje to bilo, ne uviđaju opasnost toga rata po naš prostor, oni koje ne uviđaju posljedice konfrontacije velikih sila po mir u Europi i prostoru bivše Jugoslavije, a mogu dolijevati ulje na vatru, te ljude ne bi trebalo pripuštati u javni prostor. Odgovorne medijske i državne politike bi o tome trebale voditi računa - poručio je Milorad Pupovac.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više