Novosti

Politika

Prevalilo Culeja

Bivši zastupnik HDZ-a Stevo Culej zaželio je studentima zagrebačkog Pravnog fakulteta da ih na studijskom putovanju u Beogradu ni manje ni više nego "pokolju ko svinje"

Large culej fotka

Stevo Culej (foto Davor Javorović/PIXSELL)

Nastavlja se natjecanje u širenju mržnje s Facebooka. Ovaj put je red došao na već zaboravljenog bivšeg zastupnika i odnedavnog HSP-ovca Željka Glasnovića kojeg je zasmetala najava Studentskog zbora zagrebačkog Pravnog fakulteta da organizira putovanje u Beograd.

"Studentski zbor Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu organizira studijsko putovanje u Kuću cvijeća u Beogradu. Nakon toga imaju susret sa studentima Beogradskog Pravnog fakulteta gdje je studirao ratni zločinac i suradnik UDB-e Vojislav Šešelj. Da li je predsjednik studentskog zbora, Luka Pavlišić, član HDZ-a? Dobro došli u treću Jugoslaviju", napisao je Glasnović.

Ne bi ova vijest bila vrijedna mrčenja tinte, bez obzira na Glasnovićevu faktografsku grešku da je Šešelj studirao u Beogradu (studij je završio u Sarajevu, a u Beogradu doktorirao, ako je već to bitno), da se nije javio još jedan bivši HDZ-ov zastupnik Stevo Culej koji je napisao: "Nadam se da ih pokolju ko svinje".

Facebook komentar Steve Culeja

Portal Index je pokušao doći do Culeja, koji se javio na telefon, ali se pravio da je telefonska sekretarica da bi kasnije ipak nazvao i očekivano poručio da se radi o "udbaško-masonsko-soroševskoj podvali" i da je on "jedan od najvećih mirotvoraca koji su hodali Saborom".

Culej je i inače poznat po vrijeđanju. Novinaru Indexa je poželio da ga siluju, grubo je napadao osobe LGBT seksualne orijentacije i srpske manjine, a sada ga je izgleda dodatno prevalilo pa je sa već uobičajenih "pedera" i "Srba" navalio i na studente poželivši im, eto, da ih "pokolju ko svinje". Čekamo da se oglasi policija.

I nije bio jedini, među komentatorima su se nanizali njegovi sumišljenici koji su mlade akademce nazivali "stokom, orjunašima, izdajnicima, jugopartizanima" i tražili "zabranu povratka u Hrvatsku". Od novog državnog odvjetnika Ivana Turudića zahtijevali su da "krene s prvim uhićenjima" i zazivali su "novu Oluju koja će riješiti sve Jugoslavene i četnike te ih uputiti preko Drine"…

Pokazalo se, međutim, da je sve ovo bilo uzalud, jer studenti ne odustaju, nego najavljuju da će uz Pravni fakultet u Beogradu posjetiti boemsku Skadarliju, Hram Svetog Save i Kuću cvijeća, kao i da ovo nije prvi put da idu tamo.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više