Novosti

Kronika

Povelja za Đokića

Povelju SUBNOR-a Bijeljine dobio je i Lazo Đokić, predsjednik ZUABA VSŽ, koji se u ime nagrađenih zahvalio na priznanju i istakao da treba njegovati kulturu sjećanja na borce protiv fašizma

Large 8

Lazo Đokić, predsjednik ZUABA VSŽ

Delegacija Zajednice udruga antifašističkih boraca i antifašista (ZUABA) Vukovarsko-srijemske županije (VSŽ) prisustvovala je obilježavanju Dana Grada Bijeljine. Po programu članovi delegacije bili su na prijemu kod predsjednika gradske skupštine, gdje je upriličena i dodjela priznanja. Priznanje Grada Bijeljine (grb Grada) dobio je predsjednik SUBNOR-a Bijeljine "drug" (kako to kažu antifašisti) Mihajlo Vidić.

Između ostalih, Povelju SUBNOR-a Bijeljine dobio je i Lazo Đokić, predsjednik ZUABA VSŽ, koji se u ime nagrađenih zahvalio na priznanju i istakao da treba njegovati kulturu sjećanja na borce protiv fašizma, čime se jača povezivanje među narodima bez obzira na sve razlike među njima. U svojoj objavi na Fejsbuku Lazo Đokić je zahvalio domaćinima iz Bijeljine na gostoprimstvu i organizaciji obilježavanja, kao i na njegovanju vrijednosti antifašističke narodnooslobodilačke borbe. Objavu je završio kraticom koja je danas mnogima nepoznata: SF/SN (Smrt fašizmu – sloboda narodu)!

Šest dana ranije, 18. septembra, delegacija ZUABA VSŽ (Vukovar, Bršadin, Markušica, Mirkovci, Pačetin, Trpinja), također pod vodstvom Laze Đokića, prisustvovala je i obilježavanju godišnjice oslobođenja Rastine kod Sombora, kao što i antifašisti iz Rastine dolaze u Baranju i Slavoniju na obilježavanje značajnih datuma iz NOB-a.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više