Novosti

Kultura

Пoчaшћeнe кaзaлиштeм

Бeлoмaнaстирски Пoдoдбoр СKД-a "Прoсвjeтa" вoдиo je пeдeсeтaк члaницa и члaнoвa бeлoмaнaстирских српских oргaнизaциja у Хрвaтскo нaрoднo кaзaлиштe у Oсиjeку нa прeдстaву "Свирaj тo пoнoвнo, Сaм"

Large 2

Komedija u maniri Vudija Alena

U petak, 10. marta ove godine, a u povodu Dana žena, Pododbor Beli Manastir SKD-a "Prosvjeta" vodio je, uz autobusni prijevoz, pedesetak članica i članova belomanastirskih srpskih organizacija u Hrvatsko narodno kazalište u Osijeku, na predstavu "Sviraj to ponovno, Sam", koja se – sudeći po aplauzu na kraju predstave i po komentarima u autobusu na povratku kući – svidjela publici. Poslije predstave članice i članovi dodatno su počašćeni pićem, kavom ili čajem u obližnjoj kavani.

- Sad već tradicionalno belomanastirski Pododbor, petu godinu zaredom, za svoje članice, članice drugih srpskih organizacija i simpatizere s područja Belog Manastira, organizira odlazak u osječki HNK na kazališnu predstavu. Povod je obilježavanje Osmog marta – Dana žena, međunarodni dan ravnopravnosti i dugotrajne borbe žena za svoja prava. Odlazak u kazalište jedna je mala gesta prema našim članicama, koje vrijedno rade cijele godine. Takvim gestama želimo im se zahvaliti za sve što čine 365 dana u godini – kaže Dejan Jeličić, predsjednik Pododbora i vođa puta.

"Sviraj to ponovno, Sam", kako to ističe osječki HNK, klasična je komedija u maniri Vudija Alena, priča o "spašavanju" izgubljenog muškarca, hipohondra i neurotičnog filmskog kritičara koji nakon odlaska supruge i razvoda ne može pohvatati konce vlastitog identiteta. Ta komedija ujedno je i omaž filmskom klasiku "Kazablanka", čiji se glavni glumac Hemfri Bogart pojavljuje u fantazijama psihički uzdrmanog protagonista predstave te mu daje savjete kako postupati s njemu nedokučivim ženama.

Predstavu, koja traje sat i pol, režirala je Tamara Damjanović, a u njoj glume: Matija Kačan, Armin Ćatić, Matea Grabić Ćatić, Goran Vučko, Sara Lustig i Monika Lanšćak. Predstava je rađena u koprodukciji s Kazalištem Virovitica, a u Osijeku je premijerno prikazana 3. februara.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kultura

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više