Novosti

Kronika

Плaсмaн у зaвршницу

Вeлики успjeх пoстиглe су млaдe тeнисaчицe Рeпубликe Србиje дo 12 гoдинa стaрoсти нa квaлификaциoнoм турниру у Kaрлoвцу и плaсирaлe сe нa зaвршницу првeнствa Eврoпe у Фрaнцускoj

Large 6

(foto Sanjin Strukić/PIXSELL)

Veliki uspjeh postigle su mlade tenisačice Republike Srbije do 12 godina starosti na kvalifikacionom turniru u Karlovcu i plasirale se na završnicu prvenstva Evrope u Francuskoj. Ukupno je nastupilo 16 mladih evropskih teniskih reprezentacija u muškoj i ženskoj konkurenciji. Na završnicu prvenstva Evrope u Francuskoj plasirali su se mladi igrači reprezentacija Izraela i Njemačke, a kod igračica mlade teniserke Rusije i Srbije.

Kod djevojčica i dječaka po osam selekcija je bilo podijeljeno u dvije grupe po četiri ekipe i igrali su svatko sa svakim. Potom su igrana polufinala i došlo se do pobjednika. Kod djevojčica u polufinale su se iz skupine A plasirale Srbija i Slovenija, a iz skupine B Rusija i Belgija. U polufinalu Srbija je pobijedila Belgiju 2:0 ( nisu se igrali parovi), a Rusija Sloveniju 3:0 pa su se mlade Srpkinje i Ruskinje plasirale na završnicu.

U muškoj konkurenciji u Karlovcu su nastupili Hrvatska, Italija, Njemačka, Grčka, Izrael, Portugal, Slovenija i Bosna i Hercegovina. U ženskoj konkurenciji igrale su Belgija, Hrvatska, Latvija, Rusija, Srbija, Slovenija, Bosna i Hercegovina i Ukrajina. Hrvatske tenisačice su zauzele šesto, a tenisači peto mjesto.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više