Novosti

Politika

Patriotska pornjava

Nakon prikazivanja propagandnog Sedlarovog filma ‘Sto godina srbijanskoga terora u Hrvatskoj’ u sklopu Festivala domoljubnog filma ‘Gordan Lederer’, na festivalskoj Facebook stranici objavljen je sramotan tekst kojeg bi se posramio svaki istinski domoljub

Nakon prikazivanja propagandnog filma Jakova Sedlara ‘Sto godina srbijanskoga terora u Hrvatskoj’ u sklopu Festivala domoljubnog filma ‘Gordan Lederer’, na festivalskoj Facebook stranici objavljen je sramotan tekst kojeg bi se posramio svaki istinski domoljub. U njemu, između ostalog, piše kako je ‘baš na dan Kristalne noći i uhićenja Nikole Kajkića i Zorice Gregurić, u Meštrovićevom paviljonu grupa lažnih ali zlikovačkih antifašista i antihrvatskih ultraljevičara Zoran Pusić, Vesna Teršelić i drugi, napala ovaj film iako ga nisu gledali’. Reakcija se odnosi na obilježavanje 80. godišnjice Kristalne noći u organizaciji Antifašističke lige (Kronika, str 5.).

Proizvoljne i opasne diskvalifikacije poput gore navedenih prema pojedinim javnim osobama već duže vrijeme odašilju upravo oni koji se vole kititi tzv. domoljubljem. Da takvi nimalo ne biraju riječi i da ih ni najmanje ne zanima odgovornost za izgovoreno, dokazuje završetak teksta u kojem se huškački tvrdi da je ‘Sedlarov film jasno ukazao na izdajničku petokolonašku jugoslavensku antihrvatsku kliku od Budimira Lončara, Ive Sanadera, Jadranke Kosor, Ive Račana, Zorana Milanovića do Stipe Ujdurovića Mesića. Neki su uginuli a kad će ostali, (kao Đekna) ne zna se’.

Za kratki komentar zamolili smo predsjednika Antifašističke lige Zorana Pusića.

- Prije svega, referirao sam se na Sedlarov intervju gdje on imenuje ljude koji su terorizirali hrvatski narod: od Račana pa do nekih novinara koje poimence nabraja, poput Jergovića, Tomića i drugih. Drugo, ne možete se braniti od toga da ste zločinački antifašist ili antihrvatski ultraljevičar kad druga strana upotrebljava klevete kao argumente. Nažalost, to samo potvrđuje zagađenost javnog mnijenja gdje se takve stvari podmeću i prolaze u ime domoljublja - kaže Pusić.

Podsjetimo da je organizator ovog festivala Gradski ogranak Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Zaprešić, koji očito smatra da je sve u redu jer nije reagirao na uvrede izrečene na Facebooku.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više