Novosti

Politika

Pa ti ne potpiši

Karlovački HDZ i predsjednik njegove gradske organizacije i kandidat za gradonačelnika Damir Mandić dosjetili su se gdje je najbolje prikupljati potpise za lokalne izbore. Svoj štand su postavili na samom ulazu u tvornicu HS-produkt koja proizvodi pištolje, automatske puške i municiju

Hff9p1p7u6glrnzcyvnmuslj6uf

(foto Facebook)

Karlovački HDZ i predsjednik njegove gradske organizacije i kandidat za gradonačelnika Damir Mandić dosjetili su se gdje je najbolje prikupljati potpise za lokalne izbore. Svoj štand su postavili na samom ulazu u tvornicu HS-produkt koja proizvodi pištolje, automatske puške i municiju. Uz Mandića je stajao vlasnik tog poduzeća i Karlovačke banke Marko Vuković. Kako su radnici išli na posao ili s posla, nisu mogli promašiti štand HDZ-ovog kandidata za gradonačelnika i vlasnika firme u kojoj rade i, dakako, svi su potpisivali za Mandićevu kandidaturu. Tko bi u situaciji velike nezaposlenosti riskirao egzistenciju zbog jednog potpisa potpore kandidatu za gradonačelnika za kojeg, uostalom, na izborima ne mora glasati? Odmah je uslijedila reakcija kandidatkinje HNS-a za županicu Marine Novaković Matanić.

- Ne znam je li neodgovornije od Vukovića kao vlasnika firme ili Mandića kao kandidata za gradonačelnika da stoje u krugu firme i skupljaju potpise za svoju kandidaturu. Ne mogu da se ne zapitam koja su prava radnika kada vam gospodin direktor doslovno stoji iznad glave – tko tada ne bi potpisao? Pitam se koja je sljedeća firma u kojoj će radnici biti prisiljeni dati potpis HDZ-u. Ovo je jako neozbiljno od HDZ-ovog kandidata i pozivam ga da prestane sa ovakvim načinom prikupljanja potpisa te da ih prikuplja kao svi mi ostali kandidati, jer je to jedini ispravan način. Postoje javna mjesta gdje se to slobodno može raditi i nema potrebe da maltretiramo bilo koga od građana, jer oni mogu potpisati i za više kandidata - rekla je Novaković Matanić.

Vlasnik HS-produkta Marko Vuković proveo je 2011. tjedan dana u istražnom zatvoru zbog sumnje u zloupotrebu položaja i pranje novca u aferi Daimler. Na izlasku iz zatvora dočekao ga je osobno karlovački gradonačelnik Damir Jelić. Prošle godine DORH je objavio da je obustavljena istraga o aferi koja je započela još 2002., dok je Vuković bio suvlasnik ozaljske tvrtke IM metal. Predizborni potpisi su prije tjedan na istovjetan način skupljani ispred Karlovačke tiskare Lana u vlasništvu Nikole Hanžela, stalnog donatora HDZ-a. Uz pomoć gradskih vlasti, Hanžel je ismijao urbanistički plan i izgradio ugostiteljski objekt nakrcan kičem na najatraktivnijem mjestu, predviđenom isključivo za hotel.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više