Novosti

Kronika

Opet gori u Duzluku

Novi požar u Duzluku pored Orahovice i to na imanju koje je gorjelo i prošle godine

Kfbc5dpknu8wfgyezwhnejjajs7

Čardak je u potpunosti izgorio

Pola sata nakon ponoći 3. februara ekipa DVD-a Orahovica intervenirala je zbog požara u prigradskom naselju Duzluk.

– Riječ je o imanju vlasnika kod kojeg je lani gorjelo i prvi put kad su učestali požari u Duzluku. Požar je izbio na čardaku za kukuruz nakon čega je prešao na gospodarsku zgradu koju smo uspjeli spasiti, dok je čardak potpuno izgorio. Gasili smo ga od pola jedan do četiri sata ujutro, a tokom prijepodneva odradili i stalne kontrole na mjestu događaja - izjavio je lokalnim medijima zapovjednik DVD-a Orahovica Robert Orina.

Nakon vatrogasaca na redu je policija koja će istragom ustanoviti je li požar podmetnut.

Podsjetimo, u Duzluku je lani od 10. aprila zabilježeno više požara u kojima su gorjele kuće i gospodarski objekti. Povrijeđenih nije bilo, iako je u jednom od njih umalo stradao čovjek koji je živio u zapaljenoj kući.

Zadnji lanjski požar zbio se u decembru. Tada je na napuštenom imanju čiji je vlasnik u Srbiji gorjela gospodarska zgrada. Policija je ustanovila da je do požara došlo tako što je 40-godišnji radnik tvrtke iz Našica, koja je izvodila radove u rejonu Duzluka, odbacio više opušaka cigarete prema ambaru pri čemu je došlo do zapaljenja sijena i slame te proširenja požara u spomenutom objektu.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više