Novosti

Politika

Odvratna antisrpska poruka dočekala birače u Splitu 

Poruka ‘Jebat ćemo srpske žene i djecu’ osvanula je na asfaltu nedaleko od splitske Osnovne škole Kman-Kocunar, koja je i jedno od biračkih mjesta u Splitu 

Nakon što su polovicom prošlog mjeseca golobradi navijači Dinama na zagrebačkoj Kustošiji razvili transparent s degutantnom porukom ‘Jebat ćemo srpske žene i djecu’, sada je grafit istog sadržaja osvanuo na splitskom Kmanu. Redakciji Novosti se s fotografijom grafita, napisanog na asfaltu, javio čitatelj. Mrzilački grafit ispisan je otprilike stotinjak metara od Osnovne škole Kman-Kocunar, koja je i jedno od biračkih mjesta u Splitu.

Grafit s Kmana samo je još jedan dokaz u nizu koji potvrđuje da antisrpstvo i šovinizam u hrvatskom društvu, nažalost, nisu nikakav incident nego raširena i uobičajena pojava. Naročito je toksično što je grafit ispisan pored škole, obrazovne ustanove koja pripada djeci, kojoj se tako šalje poruka o prihvatljivosti mržnje u našoj zemlji, a ujedno i pored birališta, dakle tamo gdje ga danas može vidjeti velik broj građana koji će izaći na izbore.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više