Novosti

Kronika

Obilježavanje 166. obljetnice rođenja Nikole Tesle

Turistička zajednica i Grad Gospić tradicionalno 9. i 10. srpnja organiziraju manifestaciju "Tesla - Power of lights" na više lokacija u Gospiću i Teslinom rodnome Smiljanu

Large tesla

Bista Nikole Tesle u Šibeniku (foto Duško Jaramaz/PIXSELL)

U povodu obilježavanja 166. obljetnice rođenja Nikole Tesle, Turistička zajednica i Grad Gospić, već tradicionalno 9. i 10. srpnja organiziraju manifestaciju "Tesla - Power of lights" na više lokacija u Gospiću i Teslinom rodnome Smiljanu, prenosi Hina.

Tako će u Kulturno informativnom centru Gospić biti održan okrugli stol “Hidrocentrala Teslinog doba danas”, u subotu  9. srpnja od 11 do 15 sati, u organizaciji Muzeja Like Gospić - Memorijalnog centra Smiljan.

Stručnjaci će, između ostalog, govoriti o minijaturnoj hidrocentrali na Plitvičkim jezerima, hidroelektrani na rijeci Krki i njezinom utjecaju na Nacionalni park, a bit će riječi i o “Munjari” grada Karlovca te hidroelektranama na Kupi. Nakon okruglog stola, koji je tek, kako kažu, prvi u nizu, bit će objavljena tiskana edicija s izlaganjima kao trajna uspomena na Teslin rođendan.

Večernji program počet će oko 21 sat i donijeti "raskoš svjetlosnih atrakcija". Budući da je light motiv cijeloga događanja snaga svjetlosti, po prvi put će Gospić obasjati instalacija s kinetičkim svjetlima i laserski show uz glazbu. Moći će se odigrati i omiljena igra križić - kružić u obliku laserske projekcije, a u Magic dječjem parku s fluorescentnim kamenčićima i fluorescentnim trakama skrivat će se mnoga iznenađenja za najmlađe posjetitelje. Atrij Kulturno informativnog centra bit će domaćin "House partiju" od 22 sata, gdje će se za atmosferu pobrinuti DJ Andrologic.

Na Teslin rođendan, u nedjelju, 10. srpnja, u Smiljanu će se, točno u podne, održati izložba fotografija na otvorenom “Četiri godišnja doba”, fotografa Josipa Durdova, a svi posjetitelji moći će besplatno razgledati Memorijalni centar Nikole Tesle od 10 do 20 sati.

Lika Night Run u parku Jasikovac počet će dječjom utrkom u 18 sati, odrasli će startati u 19 sati, nakon čega će uslijediti rock koncert gospićke rock punk grupe DC5. U večernjim satima posjetitelje očekuje još jedna atrakcija - panoramski pogled iz balona, a karte se mogu kupiti u uredu Turističke zajednice grada Gospića. 

Posjetitelji će oba dana moći uživati i u lokalnim ličkim gastronomskim specijalitetima, a ulaz na sva događanja, osim panoramskog pogleda iz balona, je besplatan.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više