Novosti

Politika

Ništa od zajedničkih lista SDP-a i Možemo

Naš minimalni zahtjev je bio ono što u pregovore donosimo – četiri mandata u četiri izborne jedinice. Do tog dogovora nije došlo, no pregovori su bili korektni, rekla je Sandra Benčić

Large bencic

Sandra Benčić (foto Luka Batelić/PIXSELL)

“Pregovori sa SDP-om o točkastoj koaliciji u četiri izborne jedinice su završili i dogovor je takav da nećemo izaći zajedno”, kazala je Sandra Benčić na izvanrednoj konferenciji za medije sazvanoj u petak navečer.

Objasnila je da je Možemo! napravilo istraživanje, iznijelo svoju ponudu u pregovorima i na kraju odlučilo da na izbore izađe bez suradnje sa SDP-om.

“Ponuda je bila temeljem činjenice da u sve četiri izborne jedinice imamo mandat, u jednoj možda malo manje vjerojatan. U dvije od te četiri izborne jedinice nosimo više od jednog mandata. Naš minimalni zahtjev je bio ono što u pregovore donosimo – četiri mandata u četiri izborne jedinice. Do tog dogovora nije došlo, no pregovori su bili korektni”, rekla je Benčić.

Na izbore će izaći u dva bloka, ali Benčić je dodala da to neće utjecati na postizbornu suradnju. "Postizbornu koaliciju vidimo od centra prema lijevo. Vjerujemo da će te stranke skupiti većinu. Spremni smo participirati", kazala je.

Na pitanje novinara da prokomentira odnos SDP-a prema drugim strankama iz koalicije, Benčić se suzdržala od komentiranja. Istaknula je da je SDP prema njima u pregovorima bio “korektan”, te da “nije bilo podcjenjivanja”

Dodala je da Možemo! još razgovara o izlasku na izbore s nekim lokalnim i manjim strankama koje su dio njihove platforme, te najavila da će ove nedjelje u 12 sati predstaviti programske prioritete stranke.

Nakon Benčić, konferenciju za mediju je održao i SDP-ov Arsen Bauk. Također je priopćio da su završeni pregovori s Možemo! i da su se dogovorili da izađu u dva bloka, umjesto u točkastoj koaliciji koju su ranije najavljivali.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više