Novosti

Kultura

Nagrada Post scriptum pripala Tamari Bilankov

Tamara Bilankov dobitnica je nagrade za književnost na društvenim mrežama

Large tamara bilankov

Tamara Bilankov

Nagradu Post scriptum za književnost na društvenim mrežama za godinu 2022. dobila je Tamara Bilankov. Rođena je u Splitu 1988. godine, nakon završetka srednje škole profesionalno se bavi novinarstvom, a od 2009. do 2010. radi kao glavna urednica programa Splitske televizije. Magistrirala je na Odsjeku za animirani film i nove medije na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu te Odsjeku za komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Trenutno se školuje na poslijediplomskom studiju na Radboud Sveučilištu, u Nizozemskoj, za RITHA  tehničara (praktičar za edukaciju darovitih).

Od 2015. radi kao edukatorica na raznim filmskim i umjetničkim radionicama u okviru udruge Blank. Od 2016. je profesorica filma, videa i animacije u Školi za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok. Izlaže na mnogim skupnim izložbama te sudjeluje na stručnim radionicama i seminarima. Finalistica je književne nagrade Prozak i nagrade Na vrh jezika za 2020 godinu. Dobitnica je nagrade za najbolju kratku priču Muzeja anđela 2021. godine. Članica je Hrvatskog društva interdisciplinarnih umjetnika. Djeluje unutar umjetničkog kolektiva Ljubavnice.

Dosadašnji dobitnici nagrade, koja je prvi put uručena 2016. godine, su Hrvoje Marko Peruzović, Bojan Krištofić, Mladen Blažević, Lidija Deduš, Senka Kapetanović i Vanda Petanjek.

Kultura

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više