Novosti

Društvo

Konjščinska Upsida

Zbog fontane u obliku slova U na centralnom trgu u Konjščini, grupa stanovnika obratila se predsjedniku Zoranu Milanoviću dopisom u kojem ističu da je "mimo volje većine mještana i izvan svakog razuma niknula građevina s ustaškim obilježjem"

Large intrigator  nenad

(foto Tomislav Miletić/PIXSELL)

Otkako je sagrađena prije dvije godine, fontana u obliku slova U na centralnom trgu u Konjščini ne prestaje izazivati kontroverze. Sve su češći zahtjevi da je se ukloni, a načelnika općine Mirka Krznara barem politički kazni. Grupa stanovnika ove zagorske općine obratila se predsjedniku Zoranu Milanoviću dopisom u kojem ističu da je "mimo volje većine mještana i izvan svakog razuma niknula građevina s ustaškim obilježjem". Naglasili su da se Krznar hvalio da će "konjščinskim partizančekima i komunjarama sagraditi pravi hrvatski trg koji će se vidjeti iz aviona". Zgroženim mještanima Krznar je docirao da se radi o "apsidi", iako se takav arhitektonski element pojavljuje samo u crkvenoj arhitekturi.

Zabilježene su i brojne nepravilnosti, od naknadnog iskamčivanja građevinske dozvole do troškova koji debelo prelaze dva miliona kuna. Iako na trgu piše da je uređenje dijelom financirano sredstvima Evropske unije, radi se o domaćim parama Ministarstava regionalnog razvoja i poljoprivrede. Iz predsjednikovog ureda saopćili su medijima da je u februaru dopis upućen potpredsjedniku Vlade za društvene djelatnosti i ljudska prava Borisu Miloševiću. Sam Krznar još uvijek nije dobio blagoslov HDZ-a da se može ponovno kandidirati, malo zbog fontane, malo zbog nekih drugih afera.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više