Novosti

Politika

Katarina Peović: Ljevica se vraća

U svim gradovima u kojima će ljevica predložiti svojeg kandidata ili kandidatkinju za gradonačelnika rezultat će biti dobar, a ljevica ima povijesnu šansu da na lokalnim razinama postane akter korjenitih promjena, kaže saborska zastupnica Radničke fronte

8su4urgrph68pm84ka2wi7bdvyd

Katarina Peović (foto Sandra Šimunović/PIXSELL)

Kako komentirate izvještaje o utrošku u kampanji za parlamentarne izbore s obzirom na lažnu vijest da iza političke platforme Možemo! stoji poduzetnik Emil Tedeschi, predsjednik uprave Atlantic grupe?

Smiješne su optužbe da bi Radničku frontu financirao neki tajkun poput Tedeschija, kojeg kritiziramo zbog načina na koji je stekao svoje bogatstvo. Očito u nedostatku bilo kakve suvisle kritike Radničke fronte neprijatelji izmišljaju prilično neuvjerljive optužbe. Za platformu Možemo!, koja je jedna od šest stranaka koje su zajedno išle na izbore, također znam da ih Tedeschi ne financira.

Prema podacima novog CRO Demoskopa, koaliciji koje ste dio raste rejting?

Koalicija Radničke fronte i platforme Možemo! postigla je odličan rezultat na parlamentarnim izborima, na kojima je u 8. izbornoj jedinici, u kojoj sam bila nositeljica liste, ona odmah smještena na treće mjesto političkih snaga. Sada se taj rezultat prelio na cijelu zemlju. Ljevica pomalo vraća povjerenje obespravljene većine.

Također, na listi pozitivaca je Tomislav Tomašević, dok se Milan Bandić nalazi na listi najnegativnijih političara. Kako gledate na nadolazeće lokalne izbore i njihov ishod u Zagrebu?

Vjerujem da će u svim gradovima u kojima će ljevica predložiti svojeg kandidata ili kandidatkinju za gradonačelnika rezultat biti dobar, a ljevica ima povijesnu šansu da na lokalnim razinama postane akter korjenitih promjena.

Radnička fronta nedavno je upozorila na malverzacije i otpuštanje radnika u Krašu. No predstavnik Sindikata zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske u priopćenju navodi da će zbog intenziteta proizvodnje u narednom periodu zaposliti stotinu novih radnika?

S nestrpljenjem očekujemo rujan i te bombastične najave, s obzirom na to da je od trena kada su, po medijskim napisima i dojavama radnika, na sumnjiv način dionice iz ruka radnika prešle u ruke braće Pivac, ta tvrtka otpušta i smanjuje prava radnika. Smanjene su plaće, stotinjak radnika je otišlo, tvrtka je smanjila otpremnine… Kraš je primao pomoć od države u korona-krizi. No krize nema za Pivce jer je ta tvrtka 2019. godinu završila sa 127 milijuna kuna dobiti.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više