Novosti

Kronika

Излoжбa o Aндрићу у Oсиjeку

У oсjeчкoм пoдoдбoру СKД-a ‘Прoсвjeтa’ oдржaн je сeдми oвoгoдишњи прoгрaм. Oтвoрeнa je и путуjућa излoжбa ‘Ивo Aндрић – писaц и/или диплoмaт’, нa кojoj je крoз 18 пaнoa прикaзaн њeгoв живoтни и диплoмaтски пут

R51sdj6ngh7dbrwx7qx4ebhydwj

Predavanje profesorice Jadranke Radošević

U petak, 28. avgusta ove godine, nakon kraće ljetne stanke, u prostorijama osječkog pododbora SKD-a ‘Prosvjeta’ održan je sedmi ovogodišnji program, kome je prisustvovalo tridesetak članova i gostiju. Tom prilikom otvorena je putujuća izložba ‘Ivo Andrić – pisac i/ili diplomat’, na kojoj je kroz 18 panoa prikazan njegov životni i diplomatski put.

Profesorica Jadranka Radošević iz Belog Manastira, školska nadzornica – savjetnica za srpski jezik, govorila je prisutnoj publici na jedan zanimljiv način o Ivi Andriću kao karijernom diplomatu, književniku i dobitniku Nobelove nagrade za književnost 1961. godine, koju je dobio za roman ‘Na Drini ćuprija’. Svoju priču oplemenila je crticama i citatima iz Andrićevih književnih djela. Programu je prisustvovao i Dejan Jeličić, predsjednik belomanastirskog pododbora SKD-a ‘Prosvjeta’, član Glavnog odbora ‘Prosvjete’ i predsjednik Vijeća srpske nacionalne manjine Osječko-baranjske županije.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više