Novosti

Politika

Degutantna prijetnja na račun SNV-a

Uz vrećicu sa sadržajem nalik izmetu nalazila se poruka ‘Slatko poližite – malo ostavite i Pupovcu, u slast’ koja završava ustaškim pozdravom

2a55bzlfb8kxu56aemf5qfdn26v

Na adresu Srpskog narodnog vijeća u ponedjeljak je stiglo pismo krajnje uvredljivog sadržaja, prvenstveno namijenjeno Miloradu Pupovcu, predsjedniku SNV-a i saborskom zastupniku SDSS-a. U pismu se nalazila poruka ispisana rukom ‘Slatko poližite – malo ostavite i Pupovcu, u slast’, a opisivala je uz nju priloženu vrećicu sa sadržajem nalik izmetu. Slučaj je prijavljen policiji, a istraga je u tijeku.

Za sada nepoznati počinitelj ovaj je degutantni potez izveo samo nekoliko dana nakon objave ‘Dokumenta dijaloga’ vladinog Vijeća za suočavanje s posljedicama vladavine nedemokratskih režima, kojim se preporučuje nastavak ‘službenog toleriranja neustavne prakse’, odnosno ‘pravna mogućnost uporabe’ ustaškog pozdrava ‘Za dom spremni’ u javnom prostoru. Riječ je o pozdravu s kojim je nepoznati počinitelj završio svoje pismo.

Navedeno pismo samo je jedno u nizu slučajeva prijetnji i uvreda upućenih na račun srpskih institucija i njihovih predstavnika. SNV je samo u 2017. godini zabilježio više od 107 prijetnji i uvreda, a gotovo 90 posto njih pristiglo je na adrese Srpskog narodnog vijeća i redakcije Novosti.

Kako su Novosti ranije pisale, najveći broj takvih poruka u protekloj godini zabilježen je u tri vala: nakon što su Novosti objavile da je u Jasenovcu postavljena ploča s ustaškim pozdravom, nakon što je udruga U ime obitelji pokrenula kampanju da se dokine javno financiranje ovoga tjednika te za vrijeme nacionalističke histerije u kojoj su, uz pomoć desnih medija, Srbi ljetos označeni kao glavni krivci za požare u Dalmaciji.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više