Novosti

Kronika

Četvrta SNV-ova radionica o natječajima održana u Kistanjama

Natječaji za općine i gradove u kojima je više od pet posto nacionalnih manjina namijenjeni su OPG-ovima čiji su prihodi premali za javljanje na natječajima vezanim uz mjere ruralnog razvoja, a takvih OPG-ova je ovdje velik broj

Četvrta po redu radionica o natječajima za poljoprivrednike i obrtnike u organizaciji Centra za razvoj i investicije (CRI) Srpskog narodnog vijeća, održana je 16. aprila u Kistanjama. Prisustvovalo joj je preko 50 poljoprivrednika, vlasnika OPG-a i obrtnika s područja Šibensko-kninske županije.

Teme radionice bile su natječaji vezani uz mjere za područja na kojima žive pripadnici nacionalnih manjina, mjere ruralnog razvoja za poljoprivrednike i gospodarstvenike, kao i zakup zemljišta i natječaji koje objavljuju gradovi i općine. O tome su govorili voditeljica CRI-a Mila Tatović Ramljak, predstavnici CRI-a Saša Ležaić i Emina Đurašević, kao i Milan Tankosić, pomoćnik ministra poljoprivrede.

- Zahvaljujući ovakvim radionicama poljoprivrednicima i poduzetnicima dajemo priliku da predstave, iznesu svoje probleme, nedoumice ali i ideje, te da se na vrijeme pripremaju za nadolazeće natječaje, rekla je Mila Tatović Ramljak.

Saša Ležaić, koji predstavlja CRI u ovoj županiji, u izjavi za Novosti izrazio je zadovoljstvo održanom radionicom u Kistanjama, ali i s onima koje se održavaju u drugim mjestima.

- Natječaji za općine i gradove u kojima je više od pet posto nacionalnih manjina namijenjeni su OPG-ovima čiji su prihodi premali za javljanje na natječajima vezanim uz mjere ruralnog razvoja, a takvih OPG-ova je ovdje velik broj. Prisutni su pokazali veliki interes i postavljali brojna pitanja. Nakon što za mjesec dana bude raspisan novi natječaj za OPG-ove i obrtnike u sredinama u kojima je više od pet posto manjina i kad se budu znali uvjeti za prijavljivanje, u Kistanjama ćemo održati još jednu radionicu na kojoj ćemo objašnjavati kako se prijavljivati, rekao je Ležaić, ističući da je dobro da je ova prva radionica održana ranije da se ljudi mogu pripremiti.

Naglasio je i dobra iskustva s lanjskog takvog natječaja.

- Bilo je negdje oko 580 prijava, a sredstva je dobilo 186 njih, što je oko 30 posto. Nadamo se da će ove godine postotak biti i veći, zaključio je Ležaić.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više